17 AĞUSTOS Marmara Depremi’nin 25’inci yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) arasında, Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi protokolü imzalandı. İmza törenine katılan Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak biz 5 yıldır bu konuda çaba gösteriyoruz.
#17 AĞUSTOS Marmara Depremi17 Ağustos Marmara depremi mesajları ve sözleri depremin 25. yıldönümü sebebiyle paylaşılıyor. 17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biridir. Gölcük depremi anma mesajları da sosyal medyada bu acı olayı anmak isteyen kullanıcılar tarafından gönderiliyor. Marmara Depremi olarak da bilinen bu felaket, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi merkezli olarak saat 03:02'de meydana geldi. Deprem, 7,4 büyüklüğündeydi ve yaklaşık 37 saniye sürdü. Marmara Bölgesi'nin birçok ilini etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, on binlerce insan hayatını kaybetti ve yüzbinlerce kişi yaralandı. 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili anma ve taziye mesajları, genellikle felaketin acısını paylaşmak, kayıpları anmak ve depreme karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla yazılır. 17 Ağustos deprem mesajları ve sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük Depremi Anma Mesajları 202417 Ağustos depremi yıl dönümünde anılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçti. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede oldu, kaç şiddetinde? 17 Ağustos Marmara depremi kaçıncı yılı? İşte 17 Ağustos depremi anma yılı...
#17 Ağustos DepremiTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eğitimli köpekleri, Bursa'daki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yetiştiriliyor. Farklı branşlarda eğitilen köpekler, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda etkin rol oynuyor. Eğitimleri tamamlanan köpekler, timleriyle birlikte başta komando birlikleri olmak üzere TSK'nın çeşitli birliklerine sevk edilmeden önce, eğiticileriyle arazide gerçeğe yakın eğitim faaliyeti de icra ediyor. Askeri köpekler sadece operasyonlarda değil, doğal afetlerde de etkin rol alıyor.
#TSKMarmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük DepremiAfet Araştırmaları Derneği(AAD), kuruluşunun 4’üncü, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ise 24’üncü yıl dönümünde Türkiye’de gerçekleşen deprem dinamiklerine ait deneyimleri, bugün online düzenlenecek Afet Araştırmaları Derneği Sinerji Etkinlikleri-13 etkinliği kapsamında ele alacak.
#Afet Araştırmaları DerneğiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Biz hizmet üretirken, eser üretirken, başarı hikâyeleri yazarken, maalesef algı üretenleri de yine büyük işlerimizi karalamaya kalkanları da hep birlikte görüyoruz, şahit oluyoruz. Beceriksizlikle, iş bilmezlikle, liyakatsizlikle şehirlerimizin birikimlerini de heba ettiklerini görüyoruz” dedi.
#Murat Kurum17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yılında hayatını kaybedenler anılıyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. 45 saniye süren Marmara Depremi'nde İstanbul'da depremden en çok zarar gören yer Avcılar olmuştu. İşte, 17 Ağustos Marmara depreminde yaşananlar ile ilgili bilgiler.
#DepremMarmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Sonrasında yaşanan sarsıntılar ile deprem haritası değişti, riskler arttı. Deprem Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 2019 yılında yürürlüğe giren ‘Deprem Tehlike Haritası’na göre Ankara’daki riskin yüzde 30-50 oranında arttığına dikkat çekti.
#Deprem17 Ağustos 1999 büyük Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te, deprem şehitlerini anma etkinliğe katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün hazırlıklarımızı İstanbul'da yaşanabilecek, 7.5'lik deprem üzerinden yapıyoruz. Zamanını bilmiyoruz ama tedbir almak bizim en büyük sorumluluğumuzdur" dedi.
#Süleyman SoyluMarmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Sonrasında yaşanan sarsıntılar ile deprem haritası değişti, riskler arttı. Deprem Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 2019 yılında yürürlüğe giren ‘Deprem Tehlike Haritası’na göre Ankara’daki riskin yüzde 30-50 oranında arttığına dikkat çekti
#Marmara DepremiBüyük kayıplara neden olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22’nci yıl dönümünde açıklamalar yapan Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “1999 depreminden sonra, 30 yıl içinde büyük bir deprem bekliyoruz deniyordu, üzerinden 22 yıl geçti. Yani İstanbul depreminde son çeyreğe girdik. 8 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 64’tür. Ama hala yapılarımız sağlam değil. İstanbul’un yapı stoku S.O.S. veriyor, çürük” dedi. Altan, “ Altan, “Büyükçekmece’den başlayarak özellikle Avcılar, Küçükçekmece depremden en çok etkilenecek ilçelerdir. Sonra Kadıköy, Üsküdar, Kartal ve Pendik’e kadar giden güzergahta eski yapı stoku var. " ifadelerini kullandı.
#17 Ağustos 1999 DepremiNur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve Yeni Asya gazetesinin kurucusu Mehmet Kutlular, hayatını kaybetti. Kutlular, yıllar önce kızını kaybetmiş, Marmara depremiyle ilgili sözleri nedeniyle de hapse girmişti. Kutlular, siyasi düşüncelerini, “İsimlere ve şahıslara göre oy vermiyoruz, biz hür düşünceye ve demokrat misyona destek oluyoruz” diye açıklıyordu.
#GazetehaberleriSigorta Haftası kapsamında bir açıklama yapan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), kuruluşundan bu yana sigortalılık oranlarının ve sigorta bilincinin artması için çalışmalar yürütüyor. Türkiye genelinde yüzde 56’lık sigortalılık oranına ulaşan DASK, 220 milyon TL’si Elazığ’da yaşanan son depremde olmak üzere 20 yılda toplam 440 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi. 25 milyar TL ödeme gücüne sahip kurum, afet yönetim süreçlerini geliştirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak e-devlet üzerinden hasar dosyası görüntüleme, eksik evrak tamamlama ve hasar ihbarı işlemleri de hizmete açıldı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, “Türkiye’de deprem güvencesiz konut bırakmama hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
#DASKYazın son demlerini yaşadığımız şu günler dalış açısından da güzel ve doğru zaman. Çünkü berraklık çok iyi ve su sıcaklığı hâlâ yüksek. Mercanlardan batıklara renkli bir deniz yaşamını izlemek isteyenler için Türkiye’nin birbirinden güzel ve farklı zorluk derecelerindeki dalış noktalarını derledik.
#Türkiye'nin Dalış AdresleriTüm zamanların en iyi mimarı “Koca Sinan” olarak adlandırılan Mimar Sinan’ın Yalova’daki tek eseri olan Rüstempaşa Camisi inşa edildiği 17. yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalmayı başardı. Halen ibadete açık olan cami özellikle tarih düşkünlerinin de ilgisini çekmeyi sürdürüyor.
#Seyahatİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini değerlendirdiklerini ve bir çalışma ekibi oluşturduklarını belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber ona nasıl bir şey sunabiliriz, bizim neye ihtiyacımız var, Fay Yasası itibarıyla ne murad ediyoruz, ne ortaya koymaya çalışıyoruz, İl Afet Risk Azaltma Planlarıyla Fay Yasası'nı bütünleştirmenin nasıl bir önemi var, bunu bir şekilde ortaya koyacağız." dedi.
#İçişleri Bakanı Süleyman SoyluTürkiye’yi acıya boğan 17 Ağustos felaketinin yıl dönümünde yapılan uyarı ve bilgilendirmeler, ‘Afet ve acil toplanma alanları nerelerde?’ sorusunu akıllara getirdi. Ankara’da, aralarında Gençlik Parkı, Güvenpark, Altınpark, Seğmenler, ODTÜ Devrim Stadyumu, Kocatepe Camii avlusu gibi yerlerin de bulunduğu 346’nın üzerinde toplanma alanı yer alıyor.
#ANKARAKızılay Esenyurt Şube Başkanı Aytekin Çolak'nin moderatörlüğünde 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21. yılında bir dizi farkındalık çalışması ve etkinliği yapıldı. Etkinlikte Marmara depreminin anısını canlı tutmak için deprem sergisi açıldı. Aynı zamanda ikramlar ve çocuklara üzerinde depremle ilgili özlü sözlerin yazılı olduğu balonlar dağıtıldı.
#KızılayÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos Anma Etkinlikleri İstanbul Programı'nda konuştu. Bakan Kurum "Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın. Devlet millet işbirliği ile deprem dönüşümünü hep birlikte gerçekleştirelim. Bu acıları bir daha yaşamayalım. Bunu çocuklarımız için, yavrularımızın geleceği için bir an önce yaptıralım" dedi.
#Murat Kurum