Haberdeki ayrıntılar

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Maltepe'de yanan huzurevinin içinde yanarak can verenler bize üzüntülü günler yaşattı.

Hürriyet, bu yangın olayını en ayrıntılı, en doğru biçimde vererek habercilikteki başarılı örneklerine bir yenisini ekledi.

Yangının gerisindeki kural tanımazlıkları, ihmalleri bir bir ortaya çıkardı.

Huzurevi faciasının göz göre göre geldiğini gözler önüne serdi.

Umarız bu her yönüyle üzücü olay, bundan sonra bu işe girişenlerin, huzurevi açacakların, bunu denetleyenlerin daha dikkatli olmalarını, yasalara riayet etmelerini sağlayacak acı bir ders olur.

Hürriyet İstihbaratı'nın polis-adliye bölümü, gerçekten olağanüstü bir performansla, haberi bütün yönleriyle, dünden bugüne durumuyla, insan unsurlarıyla okurlarına sundu.

Başta Celal Korkut ve Bülent Ovacık olmak üzere, Şaban Arslan, Ardıç Aytalar, Orhan Saat, İsmail Polat, Ercan Sarıkaya, Serkan Akkoç, Sefer Darıcı ekip çalışmasının ve araştırıcı haberciliğin önemini bir kez daha kanıtladılar.

Haberin bir başka boyutu da, gençlerin ağırlıkta olduğu bir toplumda yaşlı nüfusun mutluluğu için, bu topraklarda yaşayan herkese sorumluluklarını hatırlatmasıydı.

SEÇİMLERE DAİR GENELGE

Hürriyet, geçen hafta bütün gazetelerden önce seçimler dolayısıyla yayınlanan genelgeyi sayfalarında verdi.

Dinin politikaya alet edilmemesi konusundaki uyarının uzantılarını, bu doğrultudaki hükümet ve devlet mekanizmasının önlemlerini de okurlarımızın gene en iyi Hürriyet'te okuduğunu biliyoruz.

Başbakan Bülent Ecevit'in yayınladığı genelgeyi Hürriyet, Ankara büromuzun haberiyle rakiplerinden çok önce, 30 Ocak'ta kamuoyuna duyurmuştu.

Haberde öncelik bakımından bu haber de çarpıcı bir örnekti.

Mutlu haftalar dileğiyle.



Yazarın Tüm Yazıları