Güneşli bir güne ‘günaydın ’

Kalın çorapların, uzun kolların ve boğazlı kazakların egemenliği güneşli günlerle birlikte sona erdi.

Şimdi yeniden kusursuz tenlerin zamanı... Eğer vücudunuzun henüz kış uykusundan uyanmadığını düşünüyorsanız, yoğun etkili bakım kremleri bu konudaki en büyük yardımcınız.

GÜNAYDIN GÜZELİM!

Soğuk kış günlerinde vücudumuz kendini kabuğuna çekmişti. Dışarıdaki düşük, içerideki yüksek ısı ve sıkça yapılan banyolar cildi haliyle kuruttu, ince kırışıklıklara neden oldu ve belki de tahrişlere yol açtı. Onun dışında büyüyen porsiyonlar fazla yağlanmaya ve bağ dokusunda tembelliğe kadar götürdü işi. Artık vücudu bahar temizliğine hazırlamanın vaktidir. Değerli ve etkili içerikleriyle iddialı yeni bakım ürünleri hedefe odaklı bir şekilde problemi çözüyor. Cildi gerginleştiren, nemlendiren, bakım günahlarını onaran ve kırışıklıkları ortadan kaldıran ürünler, biraz hareket, egzersiz ve doğru beslenmeyle birkaç hafta içinde vücudu yeniden forma sokuyor.

NEMSİZ OLMAZ!

Vücut derisi yüz derisinden belirgin bir şekilde kurudur. Bu yüzden çoğunlukla mat, solgun ve hatta grimsi bir görünümde olur. Tıpkı yeni şifon üste yakışmayan bir aksesuvar gibi... Krem formundaki susuzluk gideren ürünler, nem depolayan gliserin ya da özel olarak kapsüllenmiş C vitamini içerikleriyle cilde enerji verir. C vitamini bağ dokularındaki kolajen liflerinin üretiminden sorumludur. Böylelikle cildin gerginlikl kazanmasını sağlar. Nemsiz ciltte önemli olan, kısa bir duşun ardından iyice kurulandıktan sonra cildiniz henüz ısısını kaybetmeden nemlendirici ürünü kullanmak. Gözenekler henüz açıkken nem içeren etkili maddelerin cildin alt katmanlarına inmesi çok daha kolaydır.

ONARIM AŞAMASI

Kış mevsiminin soğukluğu ve kuru kalorifer havasının bıraktığı izler... Cildin bariyer dokusu geçirgenleşir, nem dışarı doğru buharlaşır, buna karşın dışarıdan da zararlı maddeler cilde nüfuz eder. Bu da cildin nasırlaşması ve kırışıklıkların oluşmasının yanı sıra tahrişlerin, kırmızılıkların ve küçük sivilcelerin oluşumuna neden olur. Onarma etkisi bulunan kremler tıpkı bir ‘bodyguard’ gibi savunmasız cildi koruma altına alır. Kırılgan bölgeleri onaran bariyer tabakasındaki yağlara benzeyen ciltle uyumlu lipidlerin görevini görürler. Shea ve kakao yağı içeren ürünler cildin üst tabakasını yeniden güçlendirir. Serbest radikallere karşı ise A vitamini içeren retinoller etkilidir.

Estetik cerrahide güven önemli

Son yıllarda hızla ve kontrolsüz biçimde yaygınlaşan estetik uygulamalarla beraber güvenlik konusu da giderek önem kazanıyor. Özellikle anti-aging ve kozmetik cerrahi alanlarında ün yapmış bir isim olan Angelica Kavouni, güvenli estetik cerrahi konusuyla ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere Türkiye’ye geldi. İngiliz erkeklerinin en çok tercih ettiği estetik cerrah sorularımızı yanıtladı.

Her zaman plastik ve kozmetik cerrahi sanatından büyülendiğini ifade eden Kavouni, güvenlik konusunun önemini şu sözleriyle vurguluyor: “Estetik cerrahi aslında Helen kültürel mirasının estetik prensipleriyle modern tıbbın kesişme noktasında yer alıyor. Yine de kozmetik prosedürler hafife alınmamalı. Gerçekten memnun edici bir sonuca ulaşmak için alınması gereken büyük bir sorumluluğun yanında aşılması gereken pek çok engel bulunuyor. Bu yüzden de kozmetik cerrahi ancak doğru amaçlara hizmet ettiği sürece hayatı değiştiren bir deneyim olabilir.”
Estetik operasyon yaptırmak için doğru zaman ve koşullar nedir?
- 45 yaşlarına doğru yüzde yer çekiminin ilk etkileri görülmeye başlıyor. Bu duruma estetik açıdan müdahale etmek gerekiyor. Bu yaşlarda cilt halen iyi durumda olduğu için yaralar hızla iyileşiyor. Ayrıca büyük ameliyatlar gerekmediği için yüz doğallığını koruyabiliyor ve büyük değişimler gözlemlenmiyor.
Son yıllarda hasta profilinizde çarpıcı bir değişim gözlemlediniz mi?
- İlginçtir, erkeklerin estetik operasyonlara ilgisi inanılmaz derecede hızla artıyor. Bugün gerçekleştirdiğim operasyonların yüzde 30’unu erkekler oluşturuyor. En çok da botoks ve dolgunlaştırıcı ürünlere yöneliyorlar. Bunun yanında boyun gerdirme ve liposuction erkeklerin en çok istediği operasyonlar arasında. Kadınlar cephesinde ise yaş giderek aşağıya iniyor. 10 yıl öncesine kadar kadın hastalarımın yaş ortalaması 60’ları bulurken bugün 45 civarında.
Genel olarak rastlanan aşırı estetik müdahale hataları nelerdir?
- Kişiler bir anda tamamen değişmek istedikleri için çok kısa zamanda ardı ardına operasyonlar gerçekleştirmek gerekiyor. Bu da iyileşme süresini uzattığı için çok yorucu bir süreç. Ayrıca İngiltere’de bu tip ameliyatları gerçekleştirdiğimiz bir TV şovu da yaptığım için çok fazla vaka ile karşılaştım. En sık rastlanan sorunlar tahmin edilenin aksine fiziksel değil. Ameliyat geçiren kişiler eski hayatlarına kısa sürede dönemedikleri için ilişkileri bozuluyor ve ayrılıklar aşırı estetik operasyonların en olumsuz sonucunu oluşturuyor.
Madonna’nın yaptırdığı uygulamalarla ilgili söylentilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Yaşlanmayla beraber kırışıklıkların artmasındaki en büyük rolü yüzdeki çökme oynuyor. Vücuttaki kolajen üretiminin azalması yağ oranının da düşmesine ve dolayısıyla cildin dolgunluğunun yok olmasına neden oluyor. Bunun üzerine Madonna’nınki gibi aşırı kilo kaybı da eklenince yanaklar çöküyor ve kırışıklıklar derinleşiyor. Bu gibi durumlarda elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak, yanakları doldurmak derin kırışıklıkları yok ettiği gibi yüze gençlikte sahip olunan yuvarlaklığı geri kazandırıyor. Madonna da bedenen aşırı zayıf olmasına rağmen kalkık elmacık kemikleriyle ve neredeyse sıfır kırışıklıkla yüzünü dolgun tutmayı başardı. Bunu da sıradan dolgu malzemeleriyle yaptığını düşünmüyorum.

Cildimiz sağlığımızın aynası

Türkiye’nin uzman hekimlerinin katılımıyla düzenlenen “Cildimiz Sağlığımızın Aynasıdır” seminerleri, cilt sağlığı ve hastalıkları konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Türkiye’nin önde gelen uzman hekimleri Nisan ve Mayıs aylarında alışveriş merkezlerinde “Cildimiz Sağlığımızın Aynasıdır” sloganıyla halkı bilgilendirici cilt sağlığı ve hastalıkları toplantıları düzenliyor.
“Cildimiz Sağlığımızın Aynasıdır“ seminerlerinin ana başlıkları arasında;
- 18 yaşından itibaren cildimizin yaşlanmaya başladığı,
- Cildimize uyguladığımız pek çok nemlendiricinin cildimizi tembelleştirdiği ve sağlıklı hücre üretimini yavaşlattığı,
- Yaşlanmanın ve cilt kanserinin en büyük nedenlerinden UV ışınlarından ne zaman ve nasıl korunmamız gerektiği konuları yer alıyor.
Ayrıca cilt sağlığı ve hastalıkları hakkında merak edilen pek çok sorunun cevabını uzman doktorlardan alma fırsatı sunuyor.
Seminerler günlüğü;
Bugün Cevahir AVM 14.00-15.00
08 Mayıs 2009, Cuma Profilo AVM 14.00-15.00

ÜRÜN MARKET

Sofistike ve seksi

Karşı konulamaz cazibe arayan kadınlar için film yıldızlarının dünyasına açılan bir kapı, büyüleyici bir ihtişamla buluşuyor. Elmas taşlarla süslediği kırmızı gece elbisesini giymiş bir sinema yıldızı formunda şişe tasarımıyla Absolutely Irressistable Givenchy, modern çiçeksi ve ağaçsı notalarıyla baş döndürüyor.
Kanal D’deki “Aşk-ı Memnu” dizisinde Beran Saat’in kullandığı parfüm, feminen, büyüleyici ve sofistike kadınlar yaratıyor.
Yazarın Tüm Yazıları