Güneşe karşı!

Uzmanlar uyarıyor; hangi cilt tipine sahip olursanız olun, güneşin zararlı etkilerine karşı mutlaka bir güneş koruyucu kullanın.

Haberin Devamı

Cilt sağlığının güneş altında maksimum derecede nasıl korunabileceği konusunda birbiri ardına araştırmalar yapılıyor. İşte o araştırmalardan önemli detaylar...
En son teknolojiyle üretilen güneş ürünleri, cildi zararlı ışınlardan büyük ölçüde koruyor. Dermatologlar, güneşe çıkarken tüm vücuda en az üç yemek kaşığı kadar koruyucu sürmek gerektiğini belirtiyor.
-Birkaç yıl öncesine kadar yağlar maksimum 10 koruma faktör içeriyorlardı. Bunun nedeni de yüksek koruma filtrelerinin yağın içeriğine eklenemiyor olmasıydı. Yeni jenerasyon yağlar artık cildin her santimetrekaresini koruyacak etkiye sahip. Vücuda kazandırdıkları parlaklık da işin bonusu.
-İster yağlı ister hassas olsun, bugün artık her cilt tipine uygun koruyucu güneş kremi bulmak mümkün. UV ışınları yağlı cildin sebum salgısını harekete geçiriyor, doğru… Ama artık o yağlı günler geçmişte kaldı. İçeriklerindeki sınırlı lipidler sayesinde akışkan yapıdaki koruyucu ürünler cilt yüzeyinde mat bir görünüm sağlıyor.
-Hassas ciltlere gelince... Fiziksel ve kimyasal filtrelerin bir arada bulunduğu ürünler, en narin ciltlerin bile aktif koruyucusu durumunda.

Haberin Devamı

İnfrared ışınlarına kalkan oluşturun

Sonar bilim insanlarının son keşfi, infrared A ışınları… Güneş ışınlarının bu tipi UVA ve UVB’den çok daha hızlı bir şekilde cildin derinliklerine iniyor ve orada serbest radikallerin oluşmasına yol açıyor. Dolayısıyla infrared ışınları gelecekte kırışıklıklara neden olabilecek şekilde hücrelere zarar veriyor. Işığı yansıtan pigmentler ile C vitamini, E vitamini ve Q10 gibi antioksidanlar bu zararlı ışınlara karşı cildi koruyor.

Uzun bir yaz günü için...

Sıcaklık gölgede 30 derece, ama biz kadınlar bu derecede bile güzelliğimizden ödün vermek istemiyoruz. Güzel oyuncu Blake Lively de makyajını gün boyu korumak için kendi yöntemini geliştirmiş. İşte işin püf noktaları...

1- Hava sıcaklığı yüksekken yoğun kapatıcı ve mat fondötenlerden uzak durmak gerekiyor. Çünkü cilt terlediğinde ürün eridiği için yüzde iz bırakabiliyor. En iyisi koruyucu filtre de içeren ve hava alan tekstürler tercih etmek.
2- Cilt parlamasından mı şikayetçisiniz? Yüzeydeki fazla yağı alan makyaj kağıtları ne güne duruyor? Acil durumlarda bir kağıt mendil bile işinizi görecektir.
3- Pudra formundaki farınızı nemli bir far fırçası ya da aplikatör yardımıyla sürmelisiniz. Böylelikle ürünün renk pigmentleri ciltle çok daha kolay buluşuyor ve kalıcılığı artıyor.
4- Suya dayanıklı pudra, sıcakta göz makyajının akma riskini minimuma indiriyor.
5- Fondötenin ciltte kalıcılığını artırmak ve mat görünümünü korumak için klasik termal yüz spreylerini kullanabilirsiniz. Bu ürünler hem makyajı tazeliyor hem de ciltteki kızarıklığı ve tahrişi önlüyor.

Haberin Devamı

Kadınların kalsiyuma neden ihtiyacı var?

Hamilelikte bebek, ihtiyacını annenin vücudundan ve kemiklerinden sağlar. Bu da gerekli önlemi almayan annelerin sağlıklarını ilerleyen yıllarda olumsuz şekilde etkileyebilir.
Vücudumuzdaki kalsiyumun yüzde 99’u kemikler ve dişlerde, yüzde 1’i ise kanda ve yumuşak dokularda bulunuyor. Yaş ilerledikçe vücut ihtiyacı olan kalsiyum alımını gerçekleştiremeyebiliyor, dolayısıyla kemikler zayıflıyor. Uzmanlar bunun önlenmesi için kalsiyum ve D3 vitamini alımının yanı sıra sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi, kemiklerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Prof. Dr. Banu Çaycı, şunları söylüyor: “Hamilelik döneminde bebek, ihtiyacını annenin vücudundan ve kemiklerinden sağlar. Bu da gerekli önlemi almayan annelerin sağlıklarını ilerleyen yıllarda olumsuz şekilde etkileyebilir. Ayrıca kadınlarda menopoz sonrası kemik erimesi şikayetinin görünme oranı da yüzde 80’dir.”

DESTEK ŞART

Haberin Devamı

Kalsiyum açısından en zengin besinler süt, peynir ve yoğurttur. Ispanak ve lahana gibi bazı yeşil yapraklı sebzeler de kalsiyum desteği sağlayabilir. Prof. Dr. Çaycı, “Ancak bazen yiyecek kaynakları ile yeterli kalsiyum almak mümkün olmayabiliyor. O nedenle kalsiyum desteği almak iyi bir alternatif çözüm olacaktır” diyor.
Bu arada kalsiyum takviyesi alırken, D vitamini de unutulmamalı. Vücudunuzdaki D vitamini oranı normal düzeyde ise vücudun kalsiyumu özümlemesi kolaylaşıyor. Uzmanlar aynı zamanda D vitamini de içeren kalsiyum haplarının tercih edilebileceğini belirtiyor.


Saçlarda derinlemesine nem

Philip B.’nin nemlendirici saç bakım kremi White Truffle Nourishing Hair Conditioning Cream, işlem görmüş, kuru, hasarlı ve incelmiş saçlara saçı ağırlaştırmadan bakım yapıyor, derinlemesine nemlendiriyor. İçeriğindeki canlandırıcı bitkisel özler, beyaz mantar, aminoasitler ve E vitamini, buklelerin de ipeksi ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Fiyatı 156.50 TL...

Haberin Devamı

Tekin Acar’dan dünya rekoru

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Tekin Acar bünyesinde çalışan 5 tecrübeli make-up artisti, Ankara Panora AVM’de düzenlenen bir etkinlikte “24 saatte en çok makyaj yapabilme” rekorunu Amerika’nın elinden aldı. Daha önce Amerika’da denenen ve katılımcı sayısının 387 olduğu bu rekor, 531 katılımcıyla Tekin Acar Cosmetics ekibi tarafından kırıldı.

Baştan çıkarıcı ve şık

Costume National Homme... Ünlü moda markası Costume National’ın tasarımcısı Ennio Capasata’nın yarattığı yeni erkek parfümü. Erkeksi, zarif, baştan çıkarıcı ve şık bu koku, notalarındaki yeni karışımlarıyla modern erkeği cezbediyor. Fiyatı 153 TL...

Haberin Devamı

Doğal saçların sırrı

Simply Organic’in zeytin yaprağı özlü saç ürünü, saç derisi bozukluklarını tedavi ediyor. Zeytin ağacı yapraklarından elde edilen doğal antibakteriyel, antifungal ve antiviral özün içeriğindeki protein, vitamin ve mineral, saçın pH seviyesini dengeliyor.


 

Yazarın Tüm Yazıları