Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Güneşli günler geride kaldı

Güncelleme Tarihi:

Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Güneşli günler geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2024 07:00

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, önümüzdeki günlerden itibaren Türkiye genelinde hava koşulları sertleşecek. Meteoroloji uzmanları yarına dikkat çekerken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Güneşli günler geride kaldı' notunu paylaştı

Haberin Devamı

Ülke genelinde bir süredir mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgasıyla yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakacak. Sıcaklıkların hızla düşeceği ve yağışların etkili olacağı bir döneme girilecek. Meteoroloji uzmanları, yarına (perşembe) dikkat çekerek, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sağanak yağış, yüksek kesimlerde ise kar yağışı ihtimali olduğunu açıkladı.

BUZLANMAYA DİKKAT

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sağanak yağışlar etkili olurken, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayları görülecek. Ekim ayının ilk yarısının kurak geçtiğini belirten uzmanlar, ikinci yarısında ise serin ve yağışlı bir havanın hâkim olacağını öngörüyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde sağanak yağışlar görülecek. Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışına hazırlıklı olunması gerektiğini belirten meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Haberin Devamı

Kasım ayının, ekim ayına göre daha soğuk ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Kış mevsiminin 29 Ekim itibarıyla yurdun genelinde kendini göstereceği tahmin ediliyor.

'GÜNEŞLİ GÜNLER GERİDE KALDI'

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, güneşli günlerin geride kaldığını belirterek beklenen hava durumunu paylaştı:

Bugün kuzey bölgelerde rüzgar kuzeye dönüyor. Güneşli günler geride kaldı. Yağış kuzey ve doğu bölgelerde başlıyor. Yarın ve hafta sonu Karadeniz İç ve Doğu Anadolu'da kar yağışı görülebilecek. Sıcaklıklar bu akşamdan itibaren güney ve batıda 4-5 iç ve doğuda 7-8 derece düşecek.

İstanbul bugün aralıklı yağmurlu 21C. Yağmur kuvvetli değil hafta sonuna kadar devam edecek, yarın 16 C. İzmir 28 yarın 24 C. Ankara 23 yarın yağmurlu 14 C. Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek.
Cuma günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!