İzmir'de iş yerinde patlama! 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2024 15:32

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi ise yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili detayları paylaşırken incelemelerin sürdüğünü belirtti. Öte yandan patlama anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi, 57 kişi de yaralandı. Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Ancak yaralılardan 1’i daha kurtarılamadı.

SEMT PAZARI NEDENİYLE ETKİLENENLERİN SAYISI FAZLA

Patlamanın olduğu bölgede bugün semt pazarı kurulduğu bildirildi. Şırdancının pazar güzergahı üzerinde olduğu için patlamadan etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği binada arama-kurtarma köpekleriyle arama yapılıyor.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantadaki patlama nedeniyle olay yerine, İzmir İl AFAD'dan 2 araç, 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans, 2 UMKE ekibi ve 36 personelin sevk edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir lokantada, ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldiğini kaydetti.

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin tahkikatın devam ettiğini, gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini aktardı.

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Bakan Yerlikaya, patlama anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsünü de paylaştı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir’deki patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirirdi. Bakan Tunç, 'Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise 'Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı Müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

BAKAN GÖKTAŞ: PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir’de bir lokantada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz olay yerine intikal ederek patlamadan etkilenen vatandaşlarımız ile yakınlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. Rabbim yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin" dedi.

Haberin Devamı

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: PATLAMANIN YAŞANDIĞI BİNADA AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ

AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir’in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Memiş, "Şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralımız bulunmakta. Onların da sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir. Kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bekliyor. Patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar. Ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da tespit edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan dolayı çok üzgünüz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Açıklamasının ardından Memiş, AFAD olarak tam vatandaşların yanında ve emrinde olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

İş yerinin patlamadan önceki hali...

İzmir Valisi Süleyman Elban ayrıca, "Patlamanın yaşandığı binada ciddi hasar var. Diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar var. Tespitleri yaparak mağdurların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladık.  Patlamanın olduğu iş yerinde herhangi bir tadilat yoktu. Faaliyette olan bir iş yeriydi. Hem Torbalı Devlet Hastanesi'ne hem de ilimizdeki diğer hastanelere yaralılarımız sevk edildi. " dedi.

'BİNADA SAĞLI SOLLU HER TARAF BOŞALTILDI'

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, "Belediye olarak biz elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Binada sağlı sollu her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Mühendislerimiz, fen işlerimiz ve zabıta amirlerimizle birlikte olay yerindeyiz. Mahalle halkına, evde bakım hizmetleri olarak destek veriyoruz. Ayrancılar'da pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Pazara giden kişilerin de yaralandığı söyleniyor" dedi.

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

 

PATLAMADA YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Sokağı savaş alanına çeviren ve toplamda 57 kişinin yaralandığı patlamada Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ'ın (24) yaşamlarını kaybettikleri öğrenildi. Kardeşlerden Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz'ın olay esnasında restoranda bulundukları, Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları tarafından ifade edildi.

Morg önünde bekleyen cenaze yakınlarının büyük üzüntü yaşadıkları gözlemlendi.

İzmirde iş yerinde patlama 5 can kaybı, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!