İftara geri sayım başladı.. İşte il il iftar saatleri

Güncelleme Tarihi:

İftara geri sayım başladı.. İşte il il iftar saatleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 14:54

Ramazan'ın ikinci günü oruçlarını açmak için iftar saatine ne kadar kaldığını merak eden vatandaşlar, bulundukları şehirlerde iftarın saat kaça denk geldiğini sorgulamaya başladı. Akşam saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte iftar saati aramaları hız kazandı. Diyanet'in her yıl yayınladığı imsakiyeye göre oruçlarını açacakları saati soruşturan kişiler, 2018 imsakiye bilgilerini referans alarak 17 Mayıs iftar saatlerini öğrenmek istiyor. Peki, İftar saat kaçta? İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak?

Haberin Devamı

Mübarek Ramazan ayının ikinci gününü idrak eden vatandaşlar, iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte araştırmalarına hız verdi. İkamet ettikleri şehirlerde iftarın saat kaçta açılacağını merak eden vatandaşlar, iftara kaç saat kaldığını sorguluyor. Vatandaşlar özelikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı imsakiyeyi baz alarak iftara ne kadar süre kaldığını kontrol etmek istiyor. Peki, iftara kaç saat var? Bugün iftara ne kadar kaldı?

İftar saatleri günün en çok konuşulan ve araştırılan konuları arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. Ramazan ayını oruç ibadetini yaparak geçiren vatandaşlar, yeni günün başlaması ve iftar saatine yaklaşılmasıyla birlikte iftar saatlerini araştırmaya başladı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarını vakit kaybetmeden zamanında yapmak isteyen kişiler, 17 Mayıs iftar vakti ve akşam ezanı saatlerini sorguluyor. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve il il tüm Türkiye iftar saatleri...

Haberin Devamı

İFTARA NE KADAR KALDI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 Ramazan imsakiyesine göre, Türkiye'de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak. Astronomik hesaplarla belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre, ülkede iftar sofrasına en geç Edirne'de yaşayanlar oturacak. Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. İşte, 2018 Ramazan imsakiyesi ve 17 Mayıs il il iftar saatleri...

Ramazan ayının ikinci gününün idrak edildiği 17 Mayıs 2018 tarihinde akşam ezanı 20:23'de okunacak ve İstanbullular orucunu açacak, ülkemizin başkenti Ankara'da iftar 20:05'de açılacak. Oruç ibadetini yerine getiren İzmirliler ise iftarını saat 20:24'de yapacak. Ülkemizin diğer şehirlerinde yaşayan vatandaşlar da Ramazan ayı için özel olarak hazırlanmış 2018 Ramazan İmsakiyesi sayfamızdan, bulundukları şehirlerde iftara ne kadar kaldığını geriye sayım sayacı ile takip edebilir.

İL İL İFTAR VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI

hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

RAMAZAN AYI'NIN FAZİLETİ 

Ramazan ayı müminler için bir rahmet, mağfiret, dayanışma ve paylaşma mevsimidir. Bu ay, manevî hayatımızda seçkin yeri olan fırsatlar ve imkanlar ayıdır. Ramazan, Allah’ın rızasını kazanma, sevdiği kullarından olabilme için fırsattır. 
Ramazan’ın her unsuru böyle bir kazancı sağlayıcı niteliktedir. Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır. İslâm dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden 
(tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

BAKMADAN GEÇME!