Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 18:13

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail Başbakanı Yair Lapid, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, Japonya Başbakanı Fumio Kishidayı ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino ile görüştü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, peş peşe görüşmeler gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından önce, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Güncel güvenlik sorunları tartışıldı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenski ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından  ABD’nin New York kentinde, Ürdün Kralı 2. Abdullah kabul etti.

Haberin Devamı

İSRAİL BAŞBAKANI LAPİD'İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'deki temaslarına İsrail Başbakanı Yair Lapid'i kabul ederek devam etti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

FİNLANDİYA VE GÜNEY KORE LİDERLERİYLE SOHBET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşmesinin ardından yanlarına gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ile bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sohbet sırasında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol'u tanıştırdı.  Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol'un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakın zamanda Güney Kore'ye bir ziyaret planladığını belirterek, "Görüşmemiz lazım. Yapacağımız çok işler var" dedi.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ayrıca eşi Kim Kun-heen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde New York'ta düzenlenen Türk mutfağı programına katılacağını da aktardı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

JAPONYA BAŞBAKANI KİSHİDA'YI KABUL ETTİ

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'yı kabul etti.

FIFA BAŞKANI INFANTINO'DAN HEDİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme trafiğine Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan diplomasi trafiği

Görüşmede, Infantino Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir futbol topu hediye etti. 

BAKMADAN GEÇME!