Cinayetten yargılanan emniyet müdüründen tuhaf savunma

Güncelleme Tarihi:

Cinayetten yargılanan emniyet müdüründen tuhaf savunma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 17:28

Halkalı'da, trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu polis lojmanlarının girişinde öldürdükten sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Yılmaz, "Maktül etkisiz hale geldiğinde ilk sözüm, 'değdi mi be kardeşim, ne gerek vardı' oldu ama maktülün bana söylediği ilk söz, 'Allah razı olsun senden' şeklinde oldu" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Celal Yılmaz'ın “Haksız tahrik altında kasten adam öldürmek" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu Celal Yılmaz ve 4 avukatı ile Ahmet Sülüşoğlu'nun yakınları ve 2 avukat katıldı.


SİNEVİZYON SİSTEMİYLE OLAY ANI ANLATILDI


Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve basın mensuplarının alınmadığı duruşma salonuna, sanık Celal Yılmaz'ın avukatlarının talebi ile sinevizyon sistemi kuruldu. Yine sanık avukatlarının talebiyle, bilirkişi Ümit Dursun Sümeraka, olay anını sinevizyon üzerinden saniye saniye anlattı.


Görüntülerin 57. dakika 37. saniyesinde sanığın ilk ateşini maktulün boyun kısmına doğru yaptığını belirten Sümeraka, 'İlk ateşleme tespit edildiği andan itibaren maktulün kendi sağına doğru ve sanığa sırtını dönmek sureti ile düşme eylemi içerisinde görüntülendiği'ni belirtti.

Haberin Devamı


Bilirkişi Sümeraka, sanığın ilk ateşlemeden sonra devam eden karelerde ardışık olan duble ya da trible diye tabir edilen ateşlemeye ilişkin herhangi bir görüntünün kamera kadrajına girmediğini söyledi.

Sümeraka'nın sunumundan sonra söz alan sanık Celal Yılmaz, “Maktül etkisiz hale geldiğinde ilk sözüm, 'değdi mi be kardeşim, ne gerek vardı?' oldu ama maktülün bana söylediği ilk söz, 'Allah razı olsun senden' şeklinde oldu" iddiasında bulundu.
 
BİLİRKİŞİ 'OBJEKTİF' DEĞİL İDDİASI

Duruşmada söz alan Sülüşoğlu Ailesi'nin avukatı Erdal Fatih Çanakçı ise uzman bilirkişinin sunumda yaptığı açıklamaların objektif olmadığını savunarak, “Her ne kadar adli bilişim uzmanı olduğu söylense de, bu konuda özel uzmanlık yapabilecek ehliyet ve yeterlilikte olup olmadığı da belirsizdir" dedi.


SAVCI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI İSTEDİ


Duruşma savcısı Talip Kalkan, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, suçla ilgili yasada öngörülen ceza miktarı ve suçun katalog suçlardan olduğunu hatırlatarak, Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. Dört saat süren duruşma sonrası 40 dakikalık ara veren mahkeme, sanığın tutukluluk haline karar vererek duruşmayı 2 gün sonrasına erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!