Güncelleme Tarihi:
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı emniyet müdürü için haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Celal Yılmaz’ın yargılanması önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.
Halkalı'da trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancasıyla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz hakkında, “Haksız tahrik altında kasten adam öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
Halkalı'da 16 Ağustos tarihinde trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancası ile vurarak öldüren, tutuklandıktan bir hafta sonra da serbest bırakılan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Celal Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz ile birlikte Polis Eğitim Merkezi'nden Halkalı'da bulunan evlerine giderken plakası olan, ancak olay anında plakası takılı olmayan motosikletin sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu ile tartıştığı hatırlatıldı.
"OTURDUĞU SİTEYE KADAR TAKİP ETTİ"
Celal Yılmaz ile bilgi sahibi olarak ifadesi alınan eşi Serap Yılmaz'ın beyanlarına göre olayın anlatıldığı iddianamede, "Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikletinin direksiyonunu şüpheli Celal Yılmaz'ın kullandığı aracın önüne doğru kırdığı, şüphelinin bunun üzerine yanında bulunan eşi Serap Yılmaz'a motosikletin plakasını almasını istediği, Serap Yılmaz'ın motosiklette plaka olmadığını söylediği, bunun üzerine şüpheli Yılmaz'ın motosikleti geçerken kornaya bastığı, Sülüşoğlu'nun da bağırarak bir şeyler söylediği, oturdukları sitenin önüne kadar takip ettiği ve maktul Sülüşoğlu'nun motosikletinden inerek Yılmaz'ın olduğu yere gittiği, bunun üzerine Yılmaz'ın maktulün karın bölgesine doğru tekmeyle, yüz bölgesine doğru eliyle vurduğu" belirtildi.
'SÜLÜŞOĞLU'NA DOĞRU ÜÇ EL ATEŞ ETTİ'
Sitenin özel güvenliği ile siteye giriş yapmakta olan kişilerin araya girdiği belirtilen iddianamede şöyle denildi:
“Şüpheli Celal Yılmaz, 00.50'de aracı ile siteye giriş yaptı. Güvenlik görevlilerinin beyanlarına göre Ahmet Sülüşoğlu, 00.51'de, 'Burada büyük bir olay çıkacak, göreceksiniz' dedikten sonra motosikleti ile site girişinden ayrıldı. Şüpheli Yılmaz, 00.56'da yaya olarak sitenin girişine geldi. Kendi beyanına göre özel güvenlik görevlilerine şahsın tekrar gelmesi durumunda 155'i aramaları konusunda konuştuğu, tam bu sırada 00.57'de Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikleti ile yeniden geldiği, motosikletten indikten sonra sağ eli ile belinde bulunan tabancayı aldığı ve dolduruş yaptıktan sonra güvenlik görevlisine doğru yönelerek, güvenlik görevlilerinin beyanlarına göre şüpheliyi kastederek, 'Nerede lan o?' diye birkaç kez söylediği, güvenlik görevlisi Bektaş Erkek'in beyanına göre 2-3 kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı, özel güvenlik görevlisinin arkasında bulunan şüpheli Celal Yılmaz'ın sağ elinde tabanca olduğu halde Ahmet Sülüşoğlu'na doğru ilerlediği, güvenlik görevlisinin yanından elindeki tabanca ile Sülüşoğlu'na doğru 3 defa ateş ettiği, yere düşen Sülüşoğlu'nun olay yerinde öldüğü anlaşılmıştır."
SÜLÜŞOĞLU'NUN KURUSIKI TABANCASI PATLAMAMIŞ
Olayda ölen Ahmet Sülüşoğlu'nun elindeki tabanca üzerinde yapılan incelemeye de yer verilen iddianamede, inceleme sonucunda, “Üzerinde Yavuz Gold ibaresi olan ahşap kabzalı, kurusıkı tabancanın şarjörünün takılı, emniyet kilidinin açık ve sürgüsünün geride kurulu olduğu, tabancanın fişek yatağında kurusıkı fişeklerin sıkışmış olduğu, fişek yatağındaki kurusıkı fişeğin diğer tablasında iğne izi olduğu, dolayısıyla bu tabancayla ateş ettiği yönündeki Bektaş Erkek'in beyanına göre, 2-3 kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı yolundaki beyanın doğru olduğu" tespitine varıldığı belirtildi.
Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın emniyet, savcılık ve mahkemede verdiği ifadelerine de yer verilen iddianamede, şüphelinin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği, olayda herhangi bir kastının bulunmadığını, emniyet müdürü olarak görev yaptığını, daha önce de uzun yıllar Terörle Mücadele biriminde çalıştığını, Türkiye'de şu an terör olaylarının yaygın olması ve ihbarlar bulunması sebebiyle seyir halindeyken daha önceden tanımadığı, maktüle ait motosikleti direksiyonu önüne kırması sebebiyle tedirgin olduğunu söylediği anlatıldı.
'KENDİMİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ KORUMAK AMACIYLA ATEŞ ETTİM'
İddianamede yer alan Celal Yılmaz'ın ifadelerinde, maktulün tabancayı kendisine ve yanındakilere doğrultarak 'Nerede lan o?' demesi üzerine kendisini ve güvenlikçileri korumak maksadıyla şahsı etkisiz hale getirmek amacıyla görebildiği açıdan 3 el ateş ettiği, güvenlik görevlilerinin silahı olmadığı için bu şekilde kendisini ve onları korumak amacıyla davrandığını, öldürme kastı olsaydı tüm şarjörü boşaltacağını ve maalesef böyle bir olayın meydana geldiğini söylediği kaydedildi.
'MEŞRU MÜDAFAA MAHKEMENİN TAKDİRİNDEDİR'
İddianamede, “Olayların meydana geliş şekli, şüphelinin ölene atış şekli, ölenin olay mahalline ikinci kez ve silahla gelmiş olması ve tanık beyanları, ölenin belinden silahı çekerek mermi sürmüş olması karşısında şüphelinin üzerine atılı suçu 'haksız tahrik altında' işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin suçu meşru savunma ve zorunluluk halinde işlediği savunmaları mahkemenin takdirindedir" denildi.
18 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddianamede, Celal Yılmaz'ın “Haksız tahrik altında kasten adam öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki günlerde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar verecek.