Göksu’da artık sular akmıyor

SEYHAN Nehri’nin ana kollarından birini de oluşturan Göksu Irmağı, 21.08.2010 tarihinden itibaren nehir üzerindeki HES’lerden bir veya birkaçında su tutulmaya başlanmasıyla tamamen kurumuş durumdadır.

Haberin Devamı

ÇED raporlarına göre nehir yatağına bırakılan % 20 suyun pratikte hiçbir kıymeti olmadığı, zira bu su bırakılsa bile buharlaşmayla kısa sürede yok olduğu böylece görülmüş oldu.
Konuyla ilgili yapılan yüzlerce başvuru maalesef bizzat kamu görevlileri tarafından şirketleri koruma maksadıyla sümen altı edilmekte, konu HES’ler, madenler, yol inşaatlarıysa, doğa, çevre ve insan faktörü tamamen yok sayılmaktadır.
Bu bir insanlık suçudur. Adana DSİ Bölge Müdürlüğü... Orman Bölge Müdürlüğü uyuyor mu? “Her şey ÇED raporları çercevesinde devam ediyor” diye bir yanıt olabilir mi?
Enerji şirketleri insafsız olamaz.
(Aynı durum Karadeniz’deki HES’lerde de sürüyor. İkizdere’de bugün rafting yapacak su bulunmuyor!)

Başıbüyük’e 123 dönümlük park

SGK’nın, Başıbüyük’teki Süreyyapaşa Hastanesi’nin ön tarafında 123 dönümlük bir alan vardı. SGK burasını rehabilitasyon, islah çalışması ve peyzaj uygulaması için ihaleye çıkarttı. İhaleyi alan firma burada anfitiyatro, spor alanları, piknik ve yürüyüş parkurları yapacağını duyurdu. Bizim nefes alabileceğimiz böyle bir yerin sosyal etkinlik alanı olarak bize kazandırılmasından ötürü Maltepe Belediye Başkanı Prof. Mustafa Zengin’e teşekkür ederiz. K.A.

Haberin Devamı

Bal gibi siyaset

“Evet’i desteklememiz, kişileri değil yapılan işi takdir meselesidir. Biz yerinde Deniz Bey’i de, Devlet Bey’i de destekleriz. Elverir ki, yaptıkları şeyler milletimizin yararına olsun. Referandumda ‘Evet’ demenin lüzumuna inanıyorum. Üzerimize düşeni yapmalı, on kişiyi sandığa götürmeliyiz.”
(Fethullah Gülen)

Mesaj Panosu

BAKIRKÖY’den Gölcük Kaymakamlığı’na atanan Dursun Ali Şahin daha görevine gitmeden, cumartesi akşamı değiştirilen kararnamesi ile merkeze alınan Yalova Valisi Yusuf Erbay’ın yerine verildi. Bakırköy’e de İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan atandı.

Aytaç Durak direniyor

AVUKAT Turgut Kazan diyor ki:
“İçişleri Bakanlığı’nın, Aytaç Durak’ı görevden alma kararı tam bir bertaraf etme uygulamasıdır. Vesayete hayır diyenlerin, hiç gerekçe göstermeden seçilmiş bir başkanı görevden almaları vesayet uygulaması değil midir?
Hakkındaki soruşturma ve kovuşturmalarda Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl bir uygulama yapılmıştı, bugün ne yapılıyor?
Danıştay ne diyor, AKP ne diyor?”

Haberin Devamı

CHP’lilere referandum gözaltısı

CHP İstanbul Sancaktepe İlçe Başkanı Musa Sağdıç, 27 Temmuz’da Sarıgazi Mahallesi’nde Kemal Kılıçdaroğlu posterinin asılarak ‘hayır’ denmesinden ötürü kendisi dahil 13 ilçe yöneticisinin gözaltına alınarak dün çıkarıldıkları  Kartal Savcılığı’nda alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldıklarını; ayrıca 31 Temmuz’da da Behram Şimşek ve Umut Oran’ın katıldıkları CHP’ye katılım töreninden sonra bayrakların kaldırılmaması nedeniyle gece 02.00’de Kaymakam Necmettin Kalkan’ın talimatıyla İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk tarafından uyarıldığını, bu konuda da ifadelerinin alınmasını beklediklerini...
GAZİPAŞA HAVAALANI
- ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu (AKP), Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe (MHP) ve Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’in (CHP) Gazipaşa Havalanı’nda ‘Gazipaşa’dan Uçalım’ çağrısı yaparak, pistin 2 bin 500 metreye uzatılmasını, bunun için TAV’a kamulaştırma yetkisi verilerek denize doğru tünel yapma yetkisinin verilmesini istediklerini..
‘İSTANBUL’UN İZİNİ SÜRMEK’
- ‘İSTANBUL’un İzini Sürmek’ karma sergisinin cumartesi günü 19.00’da Yunanistan Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro’da İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas tarafından açılacağını; pazar günü 19.00’da Heybeliada Ruhban Okulu’ndaki açılışın ise Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından yapılacağını...
- “TARAF Gazetesi’nin, yalan haberciliğine karşı çıkan BDP’ye, “O zaman sayfalarımızda açıklamalarınız yer almaz” yanıtını verdiğini; BDP’nin ‘yapmadığı açıklamaları haberleştiren’ gazetenin, parti yönetiminden itiraz görünce bu kez ‘boykot’ etmeye karar verdiğini...
- BEDRİ Baykam’ın 23. kitabı ‘Sivil Diktaya Hayır’ (Piramit Yayınları) çıktığını...
- CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün, TBMM’ye ‘KPSS soruları sızdırıldı mı?’ konulu bir araştırma önergesi verdiğini...

Yazarın Tüm Yazıları