Gizli MİT belgesi skandalı

SEVGİLİ okuyucularım, önceki gün akşam saatlerinde bir skandal yaşadık.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona ermişti. Cemil Çiçek olmadığı için toplantı sonrasında hükümet sözcülüğü ve basına bilgi verme görevini Devlet Bakanı Abdüllatif Şener üstlenmişti.

Açıklamaların sonuna gelinmişti. Bir yasa tasarısının metnini basına dağıtıyordu. Gazeteciler aldılar. Biraz sonra ortaya korkunç bir gerçek çıktı.

MİT Müsteşarı Emre Taner imzasıyla Başbakanlığa yazılan GİZLİ damgalı bir yazı da tasarı metninin arasına konulmuş ve gazetecilere dağıtılmıştı!

9 Aralık 2005 tarihli yazıda (sayısını ve metnini vermiyorum) MİT Müsteşarı Emre Taner hükümetten bazı isteklerde bulunuyor. Bir cümleyle özetlemek gerekirse MİT’in çok önemli yetkilerinin son çıkarılan yasalarla kısıtlandığından yakınıyor, alınması gereken önlemleri sıralıyor ve bu konuda yasa değişikliği yapılmasını istiyor.

Siz şu devlet yönetimindeki laçkalığa, hatta rezalete bakın ki, MİT’in 13 ay önce gönderdiği GİZLİ yazısı Başbakanlık’ta elden ele dolaşıyor ve son aşamada orada bulunan bütün gazetecilere dağıtılıyor!

O yazı Bakanlar Kurulu açıklamasının yapıldığı yere nereden gelmiş? Nasıl gelmiş? Kim, kimler getirmiş? MİT’in casusluk ve telefon dinleme konusunda hiç kimse tarafından bilinmemesi gereken istek ve önerileri, hangi sorumsuzlar tarafından ilgisiz yerlere taşınıp dosyaların arasına sokuşturulup gazetecilere dağıtılmış?

Bunu bilerek ve kasıtlı olarak mı yaptılar, acemilik ve sorumsuzluktan mı? Bilemiyorum!

Muhalefet partileri bu skandalın hesabını sorar mı? Hükümet ne der? Vallahi kafam karıştı, onu da bilemiyorum!

BALLI GEZİLER

Meclis Başkanı Bülent Arınç yine ilginç bir dış gezide. Bu kez ekibiyle birlikte Sudan’da!

Beyefendi sürekli geziyor. Devletin ve milletin parasıyla dünyanın dört bucağını dolaşıyor. Bugüne kadar dört yıl içerisinde, yani o makama oturduğu günden beri tam 38 yurtdışı geziye gitti. Kendisine bu geziler için devlet tarafından 64 bin YTL (64 milyar lira) para verildi.

38 geziyi bölelim dört yıla!
Ne çıkıyor?

Demek ki her yıl işi gücü bırakıp yaklaşık 10 kez yurtdışı geziye çıkıyor! Neredeyse ayda bir.

Bazıları verdiğim bu rakama belki inanmayacak, abartılı bulacak. Rakamları CHP Malatya milletvekili Muharrem Kılıç’ın soru önergesine verilen resmi yanıttan aldım.

Beyefendi güzelce gezsin, her gezisi milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olsun!

***

Bir ballı gezi de CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden! Dikkat ediniz, iş ballı gezilere gelince parti ayırımı tümüyle ortadan kalkıyor. Belediye kafilesi önceki gün -parti ayırımı yapılmaksızın- topluca sekiz gün sürecek Tayland gezisine çıktı.

Ekip belediye başkanı dahil 223 kişiden oluştu. Dağılımları şöyle: CHP 49, AKP 35, DYP 14, ANAP 9, Genç Parti 1, bağımsız 1. Bunlar İzmir Belediye Meclisi üyeleri.

Kafilede ayrıca oda ve borsa temsilcileri ile gazeteciler var.

Bunlar nereye gidiyor? Tayland çiçek fuarına!

Bu olay basına yansıyınca CHP genel merkezi girişimde bulundu ve CHP’li üyelerin geziye katılmamasını istedi. Ancak iş işten geçmişti. Partiyi dinleyip gitmeyen sadece ll CHP’li oldu. Ayrıca iki AKP’li de gitmekten vazgeçti.

Beleş kafilede ayrıca Ankara’dan bürokratlar, Sayıştay üyeleri, Anadolu Ajansı genel müdürü Hilmi Bengi, Altındağ belediye başkanı AKP’li Veysel Tiryaki, iktidara yakın gazete ve televizyonların temsilcileri yer alıyor. Ankara listesini Dışişleri Bakanlığı hazırladı.

Milletin parasıyla yapılan şeyini şey ettiğimin şeyi beleş geziler çok güzeldir!

Aynen Bay Arınç’ınkiler gibi, bu da hayırlara vesile olsun!
Yazarın Tüm Yazıları