Genç Semih!

BU tür maçlarda farkı ortaya koyan kaliteli takımın kim olduğu değil, en az rakibi kadar koşması ve mücadele etmesidir.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın orta sahası maçı kontrol altına alabilecek oyunculardan kurulu olmayınca oyun normal olarak siyah beyazlılar adına defans ile forvet arasındaki geniş bir alanda oynandı. Sadece Necip öne koşu yapmaya ve pas atmaya çalışan oyuncuydu. Şans bulduğu maçlarda hep iyi oynayan genç Necip, Schuster’in sisteminin içinde kaybolan ve gelişimini tamamlamakta zorlanan bir oyuncu olup çıkıyor. Bu gidişle Necip milli takım formasına ve Türk futboluna daha geç hizmet edecek. Böyle giderse ‘Genç Semih’in Beşiktaş versiyonu olmaktan öteye geçmez.

Karmaşa

Gaziantepli oyuncular orta sahada rahat pas yapar ve oyunu kontrol ederken Beşiktaş orta sahasının çaresiz kalması anormal bir durum değil. Çünkü Fink ve Necip savunma tarafına konsantre olmuş biçimde oynarken, Tabata, Nihat ve Quaresma pozisyon hazırlamak için uğraşıyordu. Fakat burada Tabata’nın haftalardır ve fazlasıyla şans bulmasına rağmen etkisiz ve gereksiz top tutmaları problem oluşturuyor. Üstüne topu Quaresma’ya verip ne yapacak diye beklemek de cabası. İşte bu Tabata, Nihat ve Quaresma’nın devamlı yer değiştiren anlayışları ortaya sistemi olmayan karmaşa içinde bir takım ortaya çıkarıyor. Üstelik yine sol önde oynayan bir oyuncu yoktu.

Haberin Devamı

Ana sorun Bobo

BU sezona iyi başlasa da, kendi gol rekorunu şimdiden yakalasa da bana göre Beşiktaş’ın asıl sorunu Bobo. Ya da bir başka şekilde söylersek bitirici forvet eksikliği. “Bobo’ya yeterince pozisyon hazırlanmıyor ya da gelmiyor” demek haksızlık olur. Oynadığı maçlarda en az 3 net pozisyon geliyor. Fakat Bobo’nun bunları gol yapma yüzdesi düşük olunca Beşiktaş maçın kırılma anlarında ya da rakibin direncini kıracağı dakikalarda işi bitiremiyor ve sonuç hayal kırıklığı oluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında girdiği pozisyonlara ve bunların gol olma şansına bakın anlarsınız. Sadece bu maçta değil, bundan önceki maçlarda da sorun hep aynı.

Genel sorunlar

- Orta sahanın baskı ve pas yapamayan temposu.
- Tabata, Nihat ve Bobo’nun etkisiz oyunu.
- Genel anlamda yavaş ve tekdüze oyun.
- İkili mücadelelerde yeterince vücudunu kullanmama.
- Orta sahada adam paylaşma sorunu sonucu kovalayan ve yorulan Beşiktaş.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Gaziantep BB’nin Süper Lig ayarındaki oyun mantalitesi ve mücadelesini.

BEĞENMEDİM

Bobo’nun “Nasıl gol atıyor’’ dedirten vuruşları ve kaçırdığı pozisyonlar.

DİKKAT

Schuster’in taviz vermez tavrı devam ederse Beşiktaş puanları vermeye devam eder.

Yazarın Tüm Yazıları