GECE KAPLAYACAK HER YERİ!

65 yıl önce, 2 Nisan 1948'de, üstündeki siyasi baskılar nedeniyle, Bulgaristan sınırını geçmeye çalışırken öldürülen Sabahattin Ali, 8 Nisan Pazartesi akşamı, İş Sanat’ta saygıyla ve hikayeleriyle anılacak.

Haberin Devamı

Modern hikâyemizin kurucularından ve toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk temsilcilerinden olan, acımasız bir cinayete kurban giden, bu cinayeti hâlâ aydınlatılamayan Sabahattin Ali, öldürülüşünün 65. yılında saygıyla ve hikayeleriyle anılıyor.

8 Nisan Pazartesi 2013 saat 20:00’de İŞ Sanat’ta yapılacak olan ‘Gece Kapladı Her Yeri’ adlı dinletide, Sabahattin Ali’nin ‘Hanenda Melek’, ‘Gramofon Avrat’ ve ‘Hasanboğuldu’ adlı hikâyelerini; Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek sanatseverlere sunacaklar.

Atilla Birkiye’nin hazırlayıp, Mehmet Birkiye’nin sahnelediği, mezzo soprano Deniz Erdoğan’ın yorumlarıyla, kemanda Seda Subaşı, klarnette Gürhan Eteke’nin de katılacağı dinletiye Serdar Yalçın’ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde şarkılarla birlikte seslendirilecek.

Haberin Devamı

8 Nisan Pazartesi 2013 saat 20:00’de İş Sanat’ta gerçekleşecek olan dinleti; Sabahattin Ali hayranlarını ve sanat severleri bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları