G.Saray'ın 5 sorunu

Biraz pas yapan takımlar, G.Saray’ın üzerine rahat gelip, pozisyon buluyor. Mücadele eden orta saha olmasına rağmen takım presi yapılmadığı için kırılgan bir görüntü ortaya çıkıyor.

Ana problemler

Ali Sami Yen’de rakip kaleci topu defansına oynayarak başlayacak kadar rahat. Forvet rakip defansa baskı yapmıyor.

Defans rakip forvetlerin topu almasına, üstüne yüzünü dönmesine izin veriyor.

Bu iki problemi çözmeye çalışan orta sahadaki Ayhan ve Mustafa açık kapatmaya çalışmaktan ne pozisyon alabiliyorlar ne de diri kalabiliyorlar.

G.Saray fizik gücü iyi olmadığı için pas yapan rakibe karşı üstünlük kuramıyor. Rakibe üstünlüğü top sendeyken iyi pas yaparak top rakipteyken, iyi pres yaparak kurarsın.

Rakip baskı yaptığında topu alıp yüzünü rakip kaleye dönecek özellikte bir tek Ayhan’ın olması.

Bunlar genel problem bir de G.Antep maçına has sorunlar vardı.

Misimovic ilk maçında bitik. Acemi gibi dolaşan haliyle G.Saray’ı 10 kişi oynattı diyebiliriz.

Arda Galatasaray’ın olmazsa olmaz tek oyuncusu. Olmadığı zaman G.Saray’ın pozisyon üretme ve futbol oynamadaki zorluğu çok bariz ortaya çıkıyor.

Misimovic

Maçın genelini nerede oynadığını anlamaya çalışır gibi dolaşarak geçirdi. Yorgun ve şaşkın bir hali vardı. Türk defansının yabancı 10 numaralara yaptıkları hoşgeldin karşılamasından hoşnut değildi ki, top almak için orta sahaya ve defansına kadar gelir oldu. Eğer bu fizik gücünün bayağı üzerine çıkmazsa işi zor.

Insua

Rijkaard’ın Servet’i yeme planı suya düşer. Bu şartlarda Hakan Balta yine oynar. 21 yaşındaki bir oyuncunun daha tempolu ve mücadeleci olmasını beklerdim. Tecrübesiz diyemeyeceğimiz bir oyuncu. Posiyon hatası en çok dikkatimi çeken unsurdu. Maçta yaptığı en iyi iş Baros’a yaptığı ortaydı.

KIRILGAN ASLAN

ALİ Sami Yen’de baskıyı hissetmemek. Son yılllarda rakip oyuncuların en rahat oldukları konu. Daha maçın başında rakibi boğan, nefes aldırmayan Galatasaray artık yok. Şimdi ise biraz pas yapan takımlar, G.Saray’ın üzerine rahat gelip, pozisyon buluyor. Mücadele eden orta saha olmasına rağmen takım presi yapılmadığı için kırılgan bir görüntü ortaya çıkıyor.

Taraftar stresli

MAÇI izlerken G.Saray taraftarına bakıyorum da bir gerginlik ve sıkıntı hali var. Çünkü takımının iyi oynamadığını ve her an gol yiyebileceğini biliyor. Bu stres içinde maç seyreden seyirci bir zamanlar takımı mağlup oynarken bile kazanacağından emin rahat seyreden G.Saray seyircisiydi. G.Saray ikinci yarıdaki değişiklikler ve seyirci desteğiyle 20 dakikalık tempo yaptı; bu arada pozisyonlar ve gol geldi. Sebebi ayağa ve durarak oynayan Elano ve Ali’nin yerine öne direkt kaleye oynayan Sabri ile Aydın’dı.

Yazarın Tüm Yazıları