Fırtına'nın iyisi

BİZ Karadeniz Fırtınası’nın sahalarda estiğini sanırdık. Meğer saha dışında da fırtına esiyormuş. Esme bir yana, fırtına kopuyormuş.

Saha içinde esen Karadeniz Fırtınası’nın imrenilerek bakılan, beğenilen ve rakipleri korkutan bir hali varken, saha dışındaki Fırtına ligin gidişatına müdahele etmeye çalışan, tepki gören ve beğenilmeyen bir hale büründü. Biz tercihimizi her zaman saha içinde ortalığı yıkan Karadeniz Fırtınası’ndan yana kullanırız.Şenol Hoca’nın işi bu maç öncesi çok zordu. Kendisi ceza almış tribünde, kötü. Serkan, Burak cezalı, kötü. Takım cezalı Kocaeli’nde, kötü. Sahanın zemini, kötü. Bu kadar olumsuzluğun olduğu bir ortamda ve takımda teknik adam çok sakin ve akıllı olmak zorunda. Zaten Trabzonspor’u böyle bir haftanın sonuna hazırlayabilecek beceri, tecrübe ve etkiye sahip tek kişi Şenol Hoca idi.

Yokluğuna alışamadıklarımız

- Serkan: Sağ kenarda yokluğu takımın hücum gücünden mücadele gücüne kadar etkisini gösteriyor. Günümüz futbolunda kenar bindirmelerinin büyük önem taşıdığı ve ihtiyaç olduğu bir gerçek. Serkan’ın yokluğunda Trabzonspor, sağ kenarına kimi koyarsa koysun sonuç alamıyor.- Burak: Trabzonspor’un tartışmasız en formda ve yararlı ismi. Kendini aşan oyunu ile bu sene tavan yaptı. Trabzonspor’un ligin zirvesine tutunmasında büyük etkisi vardı. Kendine güveni, sürati ve golleri her zaman ihtiyaç.

Neden zor oldu?

Yattara ile Pawel kenardan pozisyon hazırlayamadı.İki kenar beki bırakın kenar bindirmesini, yapmayı düşünmedi bile.Umut, kaçırdığı golün sonrasında strese girdi ve oyuna dönemedi.Selçuk istekli ama yetersiz iken Colman’ın maçta varlığını hissedeceğimiz durum olmadı.Jaja golünü attı ama her zamanki gibi 60. dakikadan sonra fizik gücü düştü ve kayboldu.

BEĞENDİM

Kötü oynayan Trabzonspor maçı kazandıysa bunu Glowacki-Giray ikilisinin iyi oyununa borçlu.

BEĞENMEDİM

Yıllardır iyi oyunlarını beklediğimiz Yattara’nın bir kez daha hayalkırıklığı ile sonuçlanan oyununu.

DİKKAT

Bu kadar az pozisyona girmek ve bu kadar basit golleri atamamak ilerisi için büyük soru işareti.

Yazarın Tüm Yazıları