Final İzmir’de oynansın

İSTİSNASIZ herkesin fikir sahibi olduğu bir konunun sorumlusu olmak gerçekten zor iş...

Hele hele Türkiye’de...

Haberin Devamı

Futboldan bahsediyorum.Ve de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’den...Çevrenize baksanız; herkes teknik direktör, herkes hakem...Takım kuranlar, futbolcuyu eleştirenler, kararları yerden yere vuranlar...Futbola ilgi azalmıyor, aksine giderek artıyor. Bizdeki eksiklik sporu bir eğlence gibi görmememiz.Bütün dünyada statlar artık bir eğlence mabedi gibi algılanıyor.İnsanlar boş vakitlerini, hem de aileleriyle stat ve çevresinde geçiriyor.Çünkü, bu alanlarda alışveriş merkezleri de var, sinemalar da restoranlar da...O yüzden ısrarla ve her fırsatta...“İzmir’e yeni ve modern bir stat yapalım...” diyorum.Çünkü, bugünün anlayışına ne Alsancak uyuyor, ne de Atatürk...Elbette futboldaki şiddet ve sahalara yansıyan gergin ortamın arkasında birçok neden var.Futbola siyaset de sokuluyor, başka ilişkiler de...Bugünden yarına değil, ama zaman içinde Türkiye’deki bütün spor alanlarını dünyadaki güzel ve doğru örnekleri gibi yenilemek zorundayız.Kulüplerdeki eleştiri mekanizması bizde başarıya endeksli çalıştığı için herhangi bir kötü gidişte yöneticiler de taraftar da yanlışı hep başka yerlerde arıyor.O yüzden Mahmut Özgener’in işi hiç de kolay değil.Futbol ekonomisi büyüyeceğine göre Federasyon Başkanlığı da gelecek yıllarda daha da önem kazanacak.Özgener yönetimi hiç de küçümsenmeyecek adımlar attı.Her takıma eşit durmaya çalıştı ve aldığı kararlarda adil davranmaya çalıştı.Elbette eksikler vardır, hatalar vardır.Ama Özgener’in açık ve şeffaf bir yönetim modeli oluşturduğunu kimse inkar edemez.Bugüne kadar cesur adımlar atan Özgener’in İzmir için bir adım daha atmasını istiyorum.O da kupa finallerinin İzmir’de oynanmasıyla ilgili...Gün olur İzmir kulüplerinden biri finale çıkarsa bir şey diyemem, ama o gün gelinceye kadar tüm kupa finalleri İzmir’de oynanmalı.Bunu iki nedenden dolayı arzu ediyorum.Birincisi...Geçen yılki Fenerbahçe-Beşiktaş final maçında İzmir’de bir bahar havası yaşandı.İki takımın taraftarları beraber Kordon’da yemek yediler, kenti gezdiler ardından da maçı izlediler.Maçta hiçbir olay yaşanmadığı gibi, maç sonrasında da dostluklar sürdü.İzmir’deki hoşgörü ortamı futbolun o sert havasını yumuşatmayı başardı.Şenlik havasında geçecek final, bu yıl da tekrarlanırsa tüm Türkiye’ye güçlü bir mesaj verebilir.İkincisi...Geçen yıl bir kupa maçı sayesinde bütün kent hareketlenmiş; oteller, restoranlar dolmuş, İzmir’de bir festival havası yakalanmıştı. Yıllardır hep söylüyoruz. Spor artık sadece spor değil, diye... Spor ekonomisi kentlerin yaşam biçimini de ekonomisini de direkt etkiliyor. İzmir’de hala bazı kurumlar, çevreler bunu algılamakta zorlanıyor ve gerekli desteği takımlarımıza vermiyor.Bu açıdan da kupa finallerinin İzmir’de oynanmasının ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum.Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’den Fenerbahçe–Trabzon maçının İzmir’de oynanacağı ilan etmesini bekliyorum.

Haberin Devamı

Her şey para değil

Haberin Devamı

SPORda başarı için illa da para gerekmiyor.Neden mi?İşte size güzel bir örnek...İkinci Lig Yükselme Grubu’nda normal sezonun bitmesine 5 maç kala 6 puan farkla liderlik koltuğunda oturan Akhisar Belediye’ye ne demeli?Akhisar, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta Bank Asya’ya çıkmayı garantileyecek.Göztepe 7 milyon lira harcamış; Akhisar’ın bütçesi ise bunun dörtte biri bile değil.Elbette kaynak önemli, elbette imkanlar başarıyı arttırabilir.Ama bundan da önemlisi takım olabilmekte...Akhisar’ı kutluyorum. Hem birçok kulübe örnek oldukları için hem de Akhisar’ın sosyal hayatına renk kattıkları için...

Karşıyaka’ya güçlü bir yönetim şart

BİR yandan lig devam ederken, bir yandan da Karşıyaka’da yönetim kurma çalışmaları sürüyor. İkisini aynı anda yapmak zor iştir. Ama bugünkü durum ne yazık ki böyle... O yüzden diyorum ki... Bu sefer güçlü bir yönetim oluşturulmalı. Başkanın kim olacağı elbette önemli... Ama bana göre daha da önemlisi yönetim kurulunda olacaklar. Öyle bir kadro oluşturulmalı ki, her bir yönetim kurulu üyesi başkan kadar güçlü olsun. Neden mi? Hatırlatıyorum. Karşıyaka’nın kuruluş tarihi 1912... Ve 2012’de Karşıyaka 100’üncü yılını kutlayacak. Kulübü de bu yeni yönetim bu hedefe taşıyacak. Ortalama bir yönetim değil, camiayı kucaklayacak bir yönetim oluşturulmalı.

Yazarın Tüm Yazıları