Fener’in solunda sürpriz bir golcu

Yeni transfer Kadlec, savunmanın yanı sıra hücumda da kritik işler yapabiliyor.

Haberin Devamı

Kadlec için, iyi defans yapmasının yanında, ‘soğukkanlı ve sürpriz golcü’ tanımlaması da yapılıyor. Gerçekten de o, Barcelona’yı şoke edecek kadar beklenmedik gollerin sahibi bir sol bek.

İKİ büyük hayali vardı Çek yıldızın.. İlki; birkaç gün sonra oynayacakları Barcelona maçında çok iyi oynamak, ikincisi Haziran’da başlayacak Euro 2012’de en iyi performansını sergilemekti.. Penaltı atışlarındaki soğukkanlılığı, raket gibi kullandığı sol ayağı ve oyun içindeki sakinliği ile tanınıyordu.. 14 Şubat 2012’de Bay Arena’yı dolduran taraftarlar ilk yarıyı dünyanın en iyi takımı karşısında 1-0 yenik kapatan Leverkusen’i en azından bir gol için destekliyorlardı.. “Dünyanın en iyi takımı” olarak kabul edilen, son şampiyon Barça çok rahattı ama ani bir atakla Alman ekibi beraberliği buluyordu.. Golün sahibi 24 numaralı formasıyla Michal Kadlec’ti..

Haberin Devamı

İSMİ G.SARAY’LA DA ANILDI

BABASI Çekler’in unutulmaz oyuncusu Miroslav Kadlec, oğlunu her adımda yaşama hazırlayan ilk kişi kuşkusuz.. Pozisyon bilgisi, fiziki çalışmaları, antrenmanlardaki eksikliklerini oğluna söyleyerek gelişmesinde büyük rol oynamış.. Euro 2012’deki son grup maçının son dakikasında Polonya’ya karşı bir topu çizgiden çıkararak takımının maçı 1-0 kazanmasını ve tur atlamasını sağlayan Kadlec’in adı Galata-saray’la da anılmıştı.. Çek yıldız Lever-kusen’deki 5 sezonun ardından kendisini Fenerbahçeli yapan imzayı atarken aynı mevkide oynayan Hasan Ali Kaldırım ile de büyük bir rekabet içine girecek olmanın heyecanı içerisinde..

Futbola Almanya’da başladı

GEÇEN sezonun ilk yarısında sakatlık yüzünden bir buçuk ay futboldan uzak kalan Kadlec futbola Almanya’nın bölgesel takımlarından Alsenborn’un altyapısında başlamış.. Küçük yaşta Almanca’yı ana dili gibi öğrenen Michal, 2001 yılına kadar Kaiserslautern ve FC Slovacka’nın genç takımlarında forma giymiş.. FC Slovacka’da profesyonel olan Çek oyuncu, ülkesinin en popüler takımı Sparta Prag’ta geçirdiği 4 sezon boyunca önemli bir çıkış yapmış ve B.Leverkusen’e imza atmış..

Babasının rolü büyük

Haberin Devamı

“F.BAHÇE benim için çok önemli bir adım.. Sivok’la konuştum.. Türkiye’den çok çok iyi bahsetti. O yüzden teklifi kabul etmem zor olmadı” sözleriyle transferindeki gelişmeleri anlatıyor Michal.. Babası Miroslav ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Drogba, Sneijder gibi isimlerin Galatasaray’a gelmesi, Fenerbahçe’nin önemli yıldızlar transfer etmesi, takımlarınızın Avrupa Kupaları’ndaki performansı seçimimizde belirleyici oldu” diyerek Michal’i yönlendiren isim olduğunun ipuçlarını veriyordu..

Yazarın Tüm Yazıları