Farklı kültürler

Ay düğümleri ile Uranüs arasındaki etkileşim, kaderinizdeki kişilerle karşılaşacağınızı işaret ediyor.

Jüpiter’in etkisiyle bu tip karşılaşmalar yabancı ortamlarda meydana gelebilir ve daha da önemlisi kaderi buluşmalar ve toplantılar yapılabilir. Gökyüzünün bu konumu farklı kültürlerin ve şimdiye kadar kabul görmüş felsefe ve yaşam biçimlerinin, adalet sisteminin ve kararların bu ilginç karşılaşmalarla veya yapılacak toplantılarla aniden değişebileceğini işaret ediyor.

Mevsimler ve tipler

Şimdi Sonbahar’ın başlangıç dönemindeyiz. Bu dönemi Terazi burcu yönetiyor ve Terazi’nin elementi Hava. Yazın bitişi ve kışın sert esintilerinin birbirine karıştığı bu dönemin tüm etkileri hem metabolizmamızı, hem de duygularımızı belirgin biçimde etkiliyor ve astroloji değişen mevsim dönemleriyle insan özelliklerini bütünleştiriyor.

Sıcak hava ile gevşiyoruz, sertleşen dış koşullarla birlikte biz de sertleşiyoruz. Bu nedenle kışın doğan çocuklar sert mizaçlı, inatçı ve dirençli olurken yaz çocukları neşeli, eğlenceli ve rahat oluyorlar.

Mevsim geçişlerinde doğanlar ise her iki tabiatın özelliklerini içlerinde barındırıyorlar. Yani duyguları hareketli oluyor ve bu durum tabii davranışlarına yansıyor. Çünkü davranışlarımızı, duygularımız yönetiyor. Duygularımızı ise dış koşullar yönetiyor.

İçine doğduğumuz coğrafya, kültür ve mevsimsel özellikler düşünce biçimimizden duygularımızın nasıl olacağına kadar bizi belirliyor.

Ilıman koşullar içine doğmuş olanlar, ılımlı ve uyumlu bir tabiat sergilerken, sert koşullar içine doğmuş olanlar inatçı ve sert bir tutum içinde bulunuyor. Hatta bu durum fiziksel özelliklerini bile belirliyor.

Uzun kış dönemleri yaşayan, dağlık ve sert coğrafyada doğmuş kişilerin tipine baktığınız zaman kuvvetli yapıları, sert hatları ve yüz çizgilerine oturmuş sert ifadeleriyle dikkat çekiyor.

Ilıman iklim süren ve rahat koşullar içine doğmuş olanlar ise sakin, dingin ve gülümseyen ifadeleriyle kolay yaşadıklarını gösteriyor.

Literatüre geçmiş değerli çalışmalarıyla bilinen İbn-i Sina’nın mevsim özellikleriyle bütünleşen tipler üzerinde yaptığı çalışmaları böylece daha iyi anlayabiliyoruz.

Burçların yönettiği mevsim dönemlerinin içine doğan kişilerin tipini ve sağlıklarıyla ilgili belirleyici özelliklerin son derece tutarlı olduğunu görüyoruz.

Astrolojik ilişkiler

Sizin yükselen burcunuz Koç. Sorduğunuz kişinin doğum saatini belirtmediğiniz için yükselen burcunu belirleyemiyorum. Bu nedenle aranızdaki uyumluluk hakkında da çok belirgin açıklamalar yapmam mümkün değil. Fakat burçlarınız arasında uyumluluk var. Sizin Toprak burçlusunuz o da Su burcu olan Akrep. Toprak Suyu sever ve aralarında uyumlu bir ilişki olur. Fakat siz radikal değişimler döneminde bulunuyorsunuz ve hem kendinizi, hem de onu zorluyorsunuz. Aranızda çıkan anlaşmazlıkların nedeni sizin değişen enerjinizin yarattığı beklentilerden kaynaklanıyor. Aslında duygularınızı ona anlatacak olursanız ilişkinizle ilgili değişimi birlikte yapabilirsiniz. Fakat fazla zorlamayın.

RUMUZ: GÜLSÜM
Yazarın Tüm Yazıları