Fark yaratan etkenler

HER şeyden önce Alpaslan Dikmen’e “Mekanın cennet olsun” demek borcumuz.

Haberin Devamı

Zaten statta da bu duygusallığın etkilerini gördük. Önceki gün Beşiktaş seyircisinin Şifo Mehmet’e gösterdiği sevginin bir benzerini G.Saray seyircisinin Arif’e göstermesi benim için maç kadar önemliydi.
Uzun zamandır maça bu kadar iyi başlayan, hatta iyi başlamanın da ötesinde etkili başlayan bir G.Saray görmemiştim. G.Saray, Belediye’nin üzerine çok rahat giderken, aynı zamanda çok da rahat pozisyon buldu. Maçın başında F.Bahçe ve Beşiktaş’a karın ağrısı olan Belediye’nin G.Saray’a ilaç olacağı belli oldu.
Daha oyunun ilk çeyreği dolmadan maçın kopmasının 3 sebebi vardı:
- Ekrem’i tek yakalayan Serkan- Pino ikilisinin etkili atakları
- Yine yeni yeniden Ayhan
- Baros’un gol atma isteğinin tavan yapması.

G.Saray’da neler değişti?

Peki G.Saray’da ligin başına göre son haftalarda değişen ne?
- Sonuçlar: Oyun anlamında olumlu diyebileceğimiz değişimler var ama bunlar hala potansiyelin altında. Fakat sonuç alındıkça gelen öz güven ilerisi için avantaj.
- Yabancıların formu: Özellikle Baros’un formu ile beraber diğer yabancılardaki yukarı doğru ivmelenen performans G.Saray’ın iyi sonuç almasının bir diğer sebebi.
- Yerlilerin etkisi: Ayhan, Mustafa ve Servet’in iyi oyunlarına Serkan’ın eklenmesi bir başka olumlu gelişme. Bu-rada enteresan bir durum var. Rijkaard bakalım sorun yaşadığı son haftaların formda oyuncusu Servet’i ne yapacak? Bana göre doğrusu, sorun çıkarmamak ve Servet ile devam etmek...

Haberin Devamı

Etkisiz isimler

KALDI ki, G.Saray maçı kopardığı bu dönemde yararlanamadığı ve etkinliği hiç olmayan iki isim vardı.
- Misimovic: Yorgun mu yoksa bitik mi anlamak zor. Ama fizik kapasitesi çok düşük. Dolayısıyla mücadelenin üst düzeyde olduğu ligimizin seviyesine gelmesi için çok haftalar lazım. Kaldı ki, karşısında hiç olmadığı kadar yumuşak Belediyeli oyuncular vardı.
-Aydın: G.Saray’ın gelmiş geçmiş en çok şans verilen oyuncusu. Kiralık gitti, geldi ama değişen çok bir şey yok. Yeteneklerine inandığım artık genç olmayacak kadar tecrübeli ve artık patlama yapması gereken Aydın’ın takıma daha fazla şeyler vermesinin zamanı...

Haberin Devamı

İş bitiren adam; Baros

Galatasaray ilk yarıda oyunun kontrolünü Ayhan ile, hücumu Serkan ve Pino ile yaparken işi bitiren hep Baros’tu. Topu daha fazla ayağında tutmasının ötesinde rakibi de kendi kalesinden uzak tutan bir G.Saray vardı. Eğer, ligdeki takımların dünkü Belediye tarzında olacağını varsayarsak G.Saray her maç 3-4 yapar. Fakat, unutulmamalı ki, ligdeki diğer takımların direnci bu kadar çabuk kırılmaz.

BEĞENDiM

Birbirinden güzel goller atarak, “İşte santrfor budur” dedirten Baros’u.

BEĞENMEDiM

Şimdiye kadar izlediğim en yumuşak ve dirençsiz Belediyespor’du.

DİKKAT

G.Saray’ın maçların 60. dakikasından sonra yaşadığı fiziki düşüş problem yaratabilir.

Yazarın Tüm Yazıları