Ezeli rakibi bile Benfica’yı destekliyor

Portekiz maçın havasına çoktan girmiş. F.Bahçe’ye karşı Sporting Lizbonlular dahi Benfica’yı tutuyor.

Haberin Devamı

LİZBON’a ayak bastıktan sonra ilk karşılaştığımız Portekizli, pasaport polisiydi.. J.Fernandes yazıyordu yakasında ve oldukça ciddi görünüyordu.. Selam verince de yüz hali pek değişmedi.. Cam bölmeden aşağıya doğru eğilip, “Benfica mı yoksa Sporting mi” diye sordum.. Bir anda gülümsemeye başladı.. “Elbette Benfica” dedi.. Fenerbahçe maçı için geldiğimi söyleyince, “İyi maç olacak” yanıtını verdi..
Lizbon’un Alfama bölgesinde bir hostel bulmuştum kendime.. Hostellerde kalmayı severim.. Dünyanın değişik yerlerinden insanlarla tanışma şansınız oluyor.. Ortam sıcak.. Ev-otel karışımı bir atmosfer.. Üstelik ucuz ve genellikle gençlerin yoğun tercih ettiği bölgelerde iyi hosteller oluyor.. Havaalanından metroyla Moritz Moniz’e gittim.. Artık yürüme mesafesindeydim odama..

Haberin Devamı

Perşembe şansınız yok!

Yine de adresi sormak istedim.. 60-65 yaşlarında iki kişiyle karşılaştım.. Yolu tarif ettiler.. Hangi takımı tutuyorsunuz, dedim.. Kısa boylu ve koyu saçlı amca yanıt verdi gülerek: “Ben Benficalıyım, o Sportingli..”
Fenerbahçe’ye karşı kimi tutacağını merak etmiştim Sporting Lizbonlu’nun.. Yanıt yine gülerek geldi.. “Tabii ki Benfica’yı tutacağım..”
Hemen ileride hediyelik eşya satan bir mağaza gördüm.. Oraya da adresi sordum.. Ardından hangi takımı tuttuğunu.. “Benfica” dedi ve ekledi.. “Perşembe çok iyi maç olacak.. Ama şansınız yok..”

F.Bahçe’yi tutan Portekizli

Nihayet hosteldeyim.. Güleryüzlü iki bayan karşıladı beni.. Birinin erkek arkadaşı da vardı yanında.. Diğeri 16-17 yaşlarında.. Erkek arkadaşıyla dışarı çıkmak üzere olan Benficalıymış.. Diğeri Sportingli.. Ve nihayet bir Fenerbahçe destekçisi Portekizli bulmuştum.. “Ben Benfica’yı tutmayağım” dedi..
Sonrasında Süleyman ve Ahmet’le buluştuk.. Alfama Kalesi yakınlarında balık yedik ve birer bardak Porto şarabı içtik.. Kahvenin ardından onlar Fenerbahçe’yi karşılamaya gittiler.. Ben de Real’in vedasını izledim..

Yazarın Tüm Yazıları