Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evlere güneş değiyor

Güneş yüzünü bize döndü mü, biz de yüzümüzü balkon, teras, veranda ve bahçelerimize çeviriyoruz.

Türk balkon kültürünün en önemli ögesi hiç kuşkusuz saksılar (konserve saksılardan seramiklere kadar her türünden) ve çiçekler; ancak son yıllarda mobilya ve aksesuvar alanında da pek çok firma atağa geçerek farklı koleksiyonlar sunuyorlar. Eğer Bahçe Fuarı’nı kaçırdıysanız, bu sayfada küçük bir tur atıp yenilikler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

13-16 Nisan 2006 tarihleri arasında 8.000 m2’lik bir alanda yapılan 10. İstanbul Uluslararası İnterteks Bahçe Fuarı’nda, işlevsel ve renkli tasarımlar sergilendi. Kişiye huzur veren mekánlarda sunulan bahçe trendlerinin izlenmesi, bahçe mobilyalarının, bahçe makineleri için alet ve bakımın, peyzaj projelendirmelerinin ve bitkilerin tek bir çatı altında buluşması, profesyonelleri ve ilgilileri bir araya getirdi.

Bahçe 2006, sadece ürün tanıtımlarıyla kalmadı, fuarda bahçe ve bahçecilik konusunda düzenlenen seminerler, ilgililerin bilgilenmesine yardımcı oldu. Konusunda Avrupa’nın sayılı organizasyonlarından biri, ayrıca Türkiye’nin bu alandaki en büyük fuarı olan etkinlikte, bahçeler ve bahçe kültürüne dair her şey yer aldı. Katılımcı firmalardan O Design, ağırlıklı olarak Dedon 2006-2007 koleksiyonunun ürünlerini sergiledi. Bu ürünler, rahatlığı estetikle birleştiren, şık, pratik, hafif ve tüm hava şartlarına dayanıklı modellerden oluşuyor. Bunun dışında firmanın daha çok yazlık evler ile kış bahçeleri için tasarladığı Provence tarzı mobilyaların sergilendiği bölüm fuarda büyük ilgi gördü.

İca Home&Garden’ın yeni ürünü olan İngiliz markası Gloster’ın Geneva oturma grubu, evinde modern esintiler arayanlar için tasarlanmış. Oturma grubunun üretiminde kullanılan paslanmaz çelik, tik ağacı ve sentetik elyafın farklı karakterlerinin mükemmel birleşimi, modern ve sıcak bir dizayna hayat veriyor. Diğer bir ürün olan Sunwood’un yeni Trend ve Kaat serileri, modern hayata uyum sağlayan çağdaş tasarımlar sunuyor. 500 metrekarelik dev standıyla dikkat çeken Garden Life’ta, rattan örgülü oturma grupları ile teak yemek masası grupları, renkli minderleriyle mekánı bahçeye dönüştürdü. Birbirinden şirin bahçe aksesuvarlarının da yer aldığı dev standda, güneş enerjili bahçe fenerleri, şık saksılar, çiçek sulamak için özel ibrikler ve süs havuzları sergilendi. Balkon standında ise balkonlara özel tasarlanan hafif ve şık mobilyalar ile renkli balkon aksesuvarları, pandomim sanatçıları eşliğinde tanıtıldı.

Elite Home&Garden’ın, Avrupa’nın seçkin markalarının ürünlerini sergilediği tik, plastik ve rattan mobilyaların dikkat çektiği standı da, zengin aksesuvar çeşitleri ile renklendirilmişti.

Örgü bahçe mobilyaları

Heyecanla beklediğimiz sıcak yaz günleriyle bahçede buluşmaya hazırlandığımız bahar mevsiminin gözdeleri arasında örgü mobilyalar yine revaçta. Sabah kahvaltısıyla güne başlarken üzerine sere serpe yayıldığınız örgü masa ve sandalyeler, havuz sonrası günün rehavetini üzerinde atabileceğiniz farklı tasarımlardaki örgü oturma grupları ve şezlong sefaları bahçenizde, terasınızda veya balkonunuzda kendinize özgü büyülü köşeler yaratıyor. Genellikle söğüt gibi esnek ahşaptan yapılmış olan örgü mobilyalar, iyi yapıldığında benzer etki uyandırmanın yanı sıra hasır ve bambu örneklere göre daha dayanıklı oluyorlar.

İlle de ahşap!

Ahşap her devirde bahçelerde kolay işlenirliği, doğallığı ve sıcaklığı ile tercih edilen bir malzeme çeşitliliğine sahip. Eski Mısır’da gölgelik yapmak için pergolalarda kullanılan ahşabın mobilya yapımında kullanımı XVIII. yüzyıla kadar süre gelmiş. İroko, sedir ağacı, tik ve gül ağacı gibi ahşap çeşitlerinin yanı sıra gerçek bambu ve çok çekici bir malzeme olan hasır da bahçe mobilyası denildiğinde çok tercih edilen malzemeler arasında göze çarpıyor.

Arkanı dön de çık!

Effekappa markası altında yer alan mobilya ve aksesuvarlarda her an bir sürprizle karşılaşmanız mümkün. Özellikle çok amaçlı tasarımların revaçta olduğu bugünlerde! Bu koltuğu yerleştirirken tek kural, sırtını duvara dayamamak!

Tel: (0216) 386 63 03.

Kolay gelsin

4 farklı ürün grupları var: Mutfak, sofra, yaşam, banyo... İşinizi kolaylaştıracak pek çok ürün sunuyorlar: Buhar jeneratörlü ütüler, ekmek yapma makinesi, elektrik süpürgeleri, ütü masaları, bakır tencereler, dökme demir ızgaralar, havlular... Hepsi, tarzı ya da boyutları yüzünden bağlayıcı olacak değil, müşterilerin yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri ürünler... İstikamet Esse mağazaları!

Ferah nefes al

2006 yılı İF Ürün Tasarım Ödülü’nü alan Actibreeze ve Bio Protect döşemelik ve perde kumaşları, "Ferah nefes al ve kendini iyi hisset" sloganıyla bütün dünyada dikkatleri çekti. Akıllılar, cilde dostlar ve tescilliler! Tel: (0312) 446 55 38.
Yazarın Tüm Yazıları