Engin yaptı Engin yıktı

FATİH Terim’in Sivas karşısında, uzun zaman sonra çift forvetle sahaya çıkmış olması Galatasaray’ın pozisyon ve gol üretme açısından neler yapabileceğinin cevabının alınması açısından önemliydi.

Haberin Devamı

Çift forvetli oyun Galatasaray’daki eksikleri daha net ortaya koydu. Çünkü ana sorun gol atma ve gol pozisyonu üretme idi ve bunun ana sebebinin Elmander-Baros olmadığı belli oldu.

1-G.Saray kalabalık orta saha ile oynadığı maçlara göre, çift forvetle oynadığı Sivas karşısında daha iyi baskı yaptı ve rakibinin çıkışlarına izin vermedi.
2-Forvet oynayan oyuncuların aynı zamanda pozisyon da hazırlamak zorunda kalmasının sebebi kenar oyuncularının etkisizliği ve kötü oyunu.
Kenardan ne Kazım ne de Riera ile düzgün bir orta ya da atak yapamayan Galatasaray’da iş tamamen orta sahanın göbeğine düştü. Bu durum maça çok iyi ve istekli başlayan Engin’i ön plana çıkardı ve yıldız yaptı. Maçın ilk yarısında hırsı, kullanma şekli, baskısı ve golü ile müthiş oynadı. Ama aynı Engin DNA’sındaki agresifliğin sonucu gereksiz ve yersiz bir kırmızı kart görerek yaptığı bütün iyi işleri çöpe attı ve her şeyi berbat etti.

Haberin Devamı

PROBLEMİN KAYNAĞI

GALATASARAY’da üretkenliği neredeyse hiç olmayan ve sahada takımın en iyi oyuncusu edasıyla dolaşan Kazım ile, hangi maç ne oynayacağı belli olmayan Riera’nın iki kenardaki etkisiz ve üretemeyen hali gol-pozisyon kısırlığının ana sebebi. İki kenardan biri bile işlemeyince o zaman Galatasaray mücadele tarafı öne çıkan, daha fazla koşan ve yavan bir takım oluyor. Buna rağmen Engin-Selçuk ikilisi hem oyun kurarak hemde pozisyon hazırlayarak galibiyette büyük pay sahibi oldular.

RAHAT MAÇ YOK

GALATASARAY Avrupa’nın en iyi ve en etkili statlarından birinde oynuyor ama şu ana kadar rahat kazandığı ve rahat seyrettirdiği maçı yok. Çok iyi mücadele edip skor avantajını yakaladığı maçlarda bile sonunu rahat getiremedi. Çünkü maçın kopma anlarında ya işi bitirecek golleri atamadı ya da bariz bireysel hatalar yaparak rakibi maça ortak etti.

Yazarın Tüm Yazıları