En teknolojik 10 havayolu

Teknoloji denildiğinde aklınıza hemen en iyi rezervasyon sistemi veya pilotların kullandığı yazılımlar gelmesin. Yolcusuna kabinde en iyi teknoloji sunan havayollarını fly.com sitesi belirledi.

Haberin Devamı

1. Japon Havayolları
Birçok hattında uçakta kablosuz internet hizmeti veriyor. First ve business class’taki standartları arasında gürültüyü kesen kulaklıklar ve her koltuktaki diz üstü bilgisayar şarj ünitesi bulunuyor. Havayolları arasındaki en ince kişisel ekranın da sahibi olan
Japon Havayolları’nda eğlence sisteminin kumandası da dokunmatik.
2. Virgin Atlantic
Neredeyse 20 yıl önce ilk kişisel eğlence sistemi konsepti havacılığa İngiliz Virgin Atlantic Havayolları ile girdi. First class yolcularına verilen kasetli video oynatıcıları ilerleyen yıllarda yerini koltuklardaki kişisel ekranlara bıraktı. Bugün ise Virgin Atlantic, dünyanın en iyi sosyal medya kullanan havayolu. Ayrıca havayolunun geliştirdiği uçuş kartının mobil uygulamayla hazırlanması gibi sistemler sektöre yön veriyor.
3. Air Canada
Bugün her uzun menzil uçan havayolunun business class koltuğu tam yatak haline geliyor. Ancak Kanadalı havayolu şirketi, koltuğun süngerinde bir devrime imza attı. Yolcu, koltuğun sert veya daha yumuşak olmasını ayarlayabiliyor. Kabin ışıklarında jet-lag etkisinin azaltılması için uçuşlarda farklı modlara getirilebiliyor.
4. Amerikan Havayolları
Mobil uygulamaları sizi o an terminalde bulunduğunuz yerden en yakın güvenlik kontrol noktasına götürüyor, indiğinizde ise bagajınızın artık banttan çıktığını
haber verebiliyor. Ayrıca havayolunun uçaklarının önemli bölümünde koltuklarda şarj ünitesi ile kablosuz internet hizmeti
bulunuyor.
5. Eva Airways
Havayolunun uçaklarında ister first, ister business veya ekonomi her koltukta harici bellek (USB) girişi bulunuyor. İsterseniz dokümanlarınızı inceleyin, isterseniz filminizi seyredin. Ayrıca tüm
eğlence sisteminde elektronik posta veya SMS gönderebilirsiniz.
6. Qantas
Havayolu filosundaki Boeing 767’ler için özel bir uygulama yaptı. İsteyen her yolcuya iPad veriliyor. Tablet bilgisayarda 200 saatlik film, dizi ve müzik var.
7. Virgin America
Havayolunda ikram yok. Ama tüm satın alma işlemlerini ekrana dokunarak yapıyorsunuz. Ardından kabin memurları seçtiğiniz içecek veya yemeği koltuğunuza getiriyor.
8. Delta
Havayolunun mobil uygulamaları American’a benziyor. Ancak Delta havalimanlarında yolcu salonlarında şarj merkezleri yolcular tarafından çok seviliyor.
9. Emirates
ICE olarak adlandırılan eğlence sisteminin başarısına uzun yıllardır hiçbir havayolu firması erişemedi. Kanal sayısı ve içerik olarak Emirates bu konuda üstünlüğünü sürdürüyor.
10. Etihad
Havayolu, kablosuz internetinin yanı sıra özel bir harita sistemini yolculara sunuyor. Eğlence sistemi üzerinden takip edilen haritada LinkedIn ile çalışan Etihad, coğrafi olarak yeni bağlantılar bulunmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Bunlar çok moda!

Haberin Devamı

Renkli prizler: Çok seyahat edenlerin bavullarının demirbaşlarından biri de elektrik priz adaptörleridir. Renkli tasarım hem karıştırmayı hem de bavulda kolay bulması sağlıyor.
Üç boyutlu çanta: Sünger Bob veya diğer çizgi film karakterleri şeklinde yapılan bavullara çocuklar bayılıyor.
Sıvıları bu çantaya koyun: AirQuart tarafından tasarlanan bu çantalarda yanınızda taşıdığınız sıvıları içine koyup röntgen cihazından geçirebilirsiniz.
Pasaportunuzu saklayın: Tehlikeli yerlere gidenler dikkat! Travel Safe Products’ın tasarladığı bu iç çamaşırı, pasaport veya paranızı saklamak için size gizli bir cep sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları