Emenike ve Q7

MAÇTA iki isim öne çıktı. Biri oynayan Emenike diğeri maça yedek başlayıp sonradan oyuna giren Quaresma.

Anadolu takımında oynayan bir futbolcu için iyi ya da kaliteli olduğunun anlaşılması için dört büyüklere karşı oynadığı maçlar birinci derecede ölçüdür. Emenike’yi bu teraziye koyarsak fazla ağır gelir. Ama İbrahim Toraman’ın haline üzülmemek de elde değil.

Emenike’nin, Türkiye’nin en iyi defans oyuncularına karşı sergilediği performansı görünce, “İnsan değil mi acaba” diye bir soru beliriyor kafalarda. Çünkü, o kadar kuvvetli, çabuk ve hızlı ki diğer oyuncular yanında çocuk gibi kalıyor. Hatta bir ara Beşiktaş seyircisi bile hayranlıkla Emenike’yi izledi. Söylenecek tek şey, “Yok böyle bir futbolcu” olur.
Sezon başında izlediğim Karabükspor, Emenike’nin ayağına bakan, sadece onunla gol arayan bir takımdı. Geçen zaman içinde kazandıkça yükselen Yücel Hoca’nın oyuncuları Beşiktaş karşısında artık birlikte oynayan ve Emenike’yi daha aktif hale getiren bir takım olmuş. Yıldızlar topluluğuna karşı “First Class” oynayan bir Karabükspor vardı.

Schuster’i anlamak

QUARESMA’nın kalitesi ve etkisi için teste falan gerek yok. Ama, Schuster’i anlamak için teste girmek lazım. Alman hocanın takımı çok çabuk öne taşıyan, adam geçen ve asist yapan bir oyuncuyu yedek bırakma lüksü var mı? Ya da Beşiktaş, Quaresma’yı kulübede tutacak kadar rahat bir takım mı?
İlk yarıda Beşiktaş’a kendi sahasında farklı bir şok yaşatacak kadar çok gol pozisyonuna giren Karabükspor’da topun doğru adamın ayağına gelmemesi şansızlıkken, Beşiktaş için nimetti.
Beşiktaş için “Yıldızlar Topluluğu” yakıştırması yapılsa da tek bir yıldız var o da Quaresma. “Bir oyuncu bu kadar etkiler mi?” denilebilir ama Q7 yokken;

Beşiktaş rakip kaleye çabuk gidemiyor. Gitse de rakip çabuk dönünce kilidi açacak adam eksikliği yüzünden etkili olamıyor.

Rakip alanda top fazla kalmıyor, bu da rakip alan takımı Beşiktaş’ın çok koşup erken yorulmasına sebep oluyor.

Top almak için orta sahaya kadar gelen Beşiktaşlı forvet oyuncuları rakip kaleye ve pozisyona uzak oynayınca gol olmuyor.

Ofansif oyuncuların fazla olduğu bir takımda, Beşiktaş rakip alanda kalamayınca defans oyuncuları dinlenme fırsatı bulamıyor ve hata yapıyorlar.

BEĞENDİM
Artık, Emenike ile birlikte oynayan ve takım olan Karabükspor’u.

BEĞENMEDİM
Emenike karşısında perişanları oynayan, Beşiktaş defansını ve Quaresma’yı yedek bırakan Schuster’i.

DİKKAT
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Karabükspor’dan daha iyi ve dişli takımlarla oynayacak.
Yazarın Tüm Yazıları