Kaynak Holding bünyesinde 13 şirket daha çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kaynak Holding bünyesinde 13 şirket daha çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 17:41

Kaynak Holding'de göreve başlayan kayyumlar, holding bünyesinde faaliyet gösteren 13 şirket daha tespit etti. Toplam 19 şirket ile bir dernek ve vakfa yapılan 7 kişilik kayyum heyeti atamasının her bir şirket için 5’er bin lira alacağı daha önce ortaya çıkmıştı. Bu şirketlere de kayyum atanması durumunda, ek maaş alınması anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kaynak Holding bünyesindeki şirketlerde 2 gün önce çalışmaya başlayan kayyumlar, incelemeleri neticesinde, holdinge bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğin dışında 13 şirketin daha faaliyet gösterdiğini belirledi.

Şirketler bünyesinde gerçekleştirilen mali işlerle ilgili evrakı inceleyen ve banka hesaplarını kontrol eden kayyumlar, kayyum atamasının yapıldığı gün Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri AŞ'nin Bank Asya hesabında bulunan 1 milyon 500 bin liranın farklı bir hesaba transfer edildiğini ortaya çıkardı.

Ayrıca kayyumların göreve başlamasından kısa süre önce Kaynak Holding'e bağlı bazı şirketlerin de kasalarındaki paraları yönetim kurulu kararlarıyla bir vakfa bağışladıkları tespit edildi.

Holding bünyesinde Tekirdağ'da hayvancılık işleriyle ilgili kurulu olan bir şirketin ise mal kaçırdığı belirlendi.

Haberin Devamı

ŞUBELERİN YÜZDE 70'İNİ KAPATMIŞLAR

Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri AŞ ile N-T Kitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Turizm Ticaret AŞ'nin, atamalardan hemen önce şubelerinin yaklaşık yüzde 70'ini kapatarak, toplu işten çıkarma yaptıkları da tespit edildi.

Öte yandan, soruşturmayı yürüten savcılık, "Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret AŞ" isimli şirketin Kırklareli merkezde bulunan 4 bin 500 dönümlük devlet arazisine el koyduğunu tespit ederek, durumu kayyumlara bildirdi. Kayyumların da söz konusu şirkete bir genel müdür atadığı öğrenildi.

Kayyumlar, çalışmalarına ilişkin tespit ettikleri bulguları rapor halinde savcılığa sunacak.


BİR ŞİRKETTEN İTİRAZ

Öte yandan, Venero Bilişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kayyum atanması kararına karşı, Kaynak Holding'e bağlı olmadıkları gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunduğu öğrenildi.

"FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyette bulunmak", "kara para aklamak", "vergi kaçakçılığı", "terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet", "terörizmi finanse etmek", "terör örgütü oluşturmak ve bu örgütün yöneticisi ve üyesi olmak" suçlarından soruşturma başlatılan ve 8 Eylül'de ticari defterlerine, belgelerine, bilgisayarlarına el konulan Kaynak Holding AŞ'ye bağlı şirketler için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce kayyum atanmasına karar verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!