Duygularınızı kontrol etmelisiniz

Terazi Burcundaki Ay, sabahın erken saatlerinde Mars’ı tetikleyecek ve sabırsız duyguların açığa çıkmasına neden olacak.

Mars’ın Pluto’nu tetiklediği bir sırada Ay’ın bu konumu radikal değişikliklerin gerçekleşmesi için zorlayıcı bir etkinin açığa çıkmasına neden olabilir. Bugün duygularınızı kontrol etmeli, kendinizi ve çevrenizi zorlamaktan kaçınmalısınız. Değişim hazırlığı içinde bulunanlar olayların büyük bir hızla geliştiğini ve köklü değişiklikler yapmaya hazır olduklarını hissedebilirler.

Astrolojinin işleyiş prensipleri

Çağımız medeniyetinin geliştirdiği bilimsellik anlayışı çerçevesinde astrolojiyi incelemek ve değerlendirmek mümkün değil. Çünkü astroloji, günümüz biliminin geliştirdiği bir yöntem değil. Fakat astrolojinin gelişim sürecini incelediğiniz zaman astronomiye hizmet ettiğini, daha da ötesi başlı başına astronominin ortaya çıkmasına neden olduğunu anlarsınız. Ancak, astroloji astronomi değildir.

Astronominin felsefesi ile astrolojinin felsefesi bambaşkadır. Tıpkı günümüz kimyasının doğmasına neden olan ‘Simya’ gibi. Kimya, Simya değildir ve felsefeleri çok başkadır.

Astroloji ve simyanın buluştuğu ortak nokta ‘İnsan’dır. Her ikisi de farklı yöntemler aracılığı ile insanı anlamak ve dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefleyen yöntemlerdir.

Yüksek insan, yüksek kalitedeki insana ulaşmak için nesnenin bilgisine, işleyiş prensiplerine ulaşmaya çalışır. Çünkü dünyada bulunan bütün nesneler gibi insan da nesnedir ve nesneyi çözdüğü zaman insanı, daha ötesi kendisini de çözeceğini düşünür.

Maddenin tabi olduğu yasaları, işleyiş prensiplerini anlamaya çalışırken, gerçekte kendisini anlamaya çalışmaktadır.

Zamana ve mekana bağlı olan maddenin kaçınılmaz değişimine hakim olmanın yolu, zaman ve mekanı anlamak, işleyiş prensiplerini çözmek suretiyle mümkün olabileceği düşüncesinden yola çıkarak geliştirdiği çalışma yöntemleri günümüz bilimine ışık tutmakla birlikte çağımızın bilim anlayışı ve tarifinin tamamen dışındadır.

Astroloji, gök cisimlerinin hareketlerine bakarak zamanı incelerken zamanın içinde bulunan insanın evrim sürecini anlamaya çalışır. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sürecinin zamana ve mekana bağlı gel-gitlerini, değişim ve gelişim süreçlerini, bu süreçlerin zamanını tespit etmeye çalışırken esas amaç, bunların dışına çıkmak, ötesine geçmek, mükemmel olmaktır.

‘Mükemmel insan’ zaman ve mekanın prensiplerini anlamış, ötesine geçmiş yani prensipleri kullanan kişidir.

Maddenin doğal sürecini (Doğmak, büyümek, ölmek) anlamak, zamanı anlamak demektir. Zamanın hangi noktasında bulunduğunu bilmek demektir. Bunu bilmenin yolu olan astroloji, simyagerin sahip olması gereken bir bilgidir. Fakat astrolojiyi anlamaya çalışan kişinin simyager olması gerekmez ancak ne yaptığını, yani amacının ne olduğunu bilmesi gerekir. Yoksa adı astrolog olmaz. Sadece öngörülerle ilgilenen, günümüz tabiriyle kısaca falcı olur.

Elbette ki, falcıdan daha fazla bir şeydir. Çünkü fal, nasıl bildiğini bilmeden bilmek demektir. Halbuki astroloji, bir sistemin prensiplerine dayanarak öngörüde bulunur. Ve elbette geleceği öngörmek bütün zamanlarda tüm insanlığın ilgisini çekmiştir ve ilgi odağı olmaya da devam edecektir.

Fakat astrolojinin amacı bu değildir.
Yazarın Tüm Yazıları