Duygular harekete geçiyor

Düşünceler derinleşecek ve şimdiye kadar aklınıza gelmeyen önemli ayrıntılar ve unutulmuş konular zihninizde uyanacak.

Eski dostlar ve geçmişte bırakılmış konular ortaya çıkabilir ve düşünceler derinleşebilir. Öğleden sonra Koç burcunda dolaşmaya başlayan Ay, geri giden Merkür’ü tetikleyecek ve unutulmuş kişiler ve konuların bilincin derinlerinden yükselip açığa çıkmasına neden olacak. Bugün karşılaştığınız kişiler ve olaylar duyguların ve bilinçaltının harekete geçmesine neden olacak.

Dikkatinizi odaklamayı öğrenin (2)

Çevrenizde bulunan, alıştığınız hemen bütün objelerle dikkatinizi yoğunlaştırarak odaklanma çalışmasını yapabilirsiniz. Her alıştırmada kendinize farklı bir obje seçin. Her bir objeyle iletişim kurmaya çalışın. Sanki canlı bir varlıkmış gibi onu anlamaya, yapılmış olduğu maddeyi çözmeye ve doğumundan (yapılışından) bugüne kadar geçirdiği bütün evreleri düşünmeye çalışın. Ve yoruluncaya kadar bu çalışmayı sürdürün.

Dikkatinizi yönelttiğiniz obje ile iletişim kurmayı denemek ve gelişimindeki aşamaları hayal etmek dikkatinizi belirli bir obje üzerinde uzun süre tutabilmenizi sağlar. Sonraki günlerde belirli bir noktaya odaklanmak daha kolay olacaktır. Özellikle konsantrasyon bozukluğundan yakınan veya uzun süreli odaklanmayı gerektiren işler ortaya çıktığı zaman bu işi yapamamaktan yakınanlar için bu çalışma çok faydalıdır. Üstelik böyle bir çalışmayı her zaman yapabilirsiniz. Tatilde dinlenirken, deniz kıyısında güneşlenirken, otobüste giderken... Tabii bu tip durumlarda saat tutmanız mümkün değil. Fakat, burada önemli olan bu çalışmaları ne kadar çok yaptığınız... Tıpkı ne kadar çok egzersiz yaparsanız adalenizin o derece güçleneceği gibi zihinsel yeteneklerimiz de yapacağımız egzersizler nispetinde açığa çıkacaktır.

Belirli bir noktaya konsantre olmak için kendinizi zorlamaya başladığınız zaman zihinsel yeteneklerinizi de zorlamaya başlamış olursunuz, ki zorlanmadığınız sürece gelişemezsiniz, zihninizi tek bir noktada uzun süre tutmak için göstereceğiniz gayretin sonucunda dikkat, algılama, derin düşünce ve irade uyanır, açığa çıkar.

Bir noktaya dilediğimiz sürece konsantre olabilmek, irademizle zihinsel güçlerimizi kontrol altına alabildiğimizin göstergesidir.

Dikkatinizi bir noktada uzun süre tutmayı başardığınız zaman iradeniz de güçlenmeye başlar. İradenin güçlü olması demek, isteklerinizi gerçekleştirebileceksiniz, demektir...

Başarının sırrı, güçlü bir istek, güçlü bir dikkat ve güçlü bir iradeye sahip olabilmenin altında saklı. İstek, dikkat ve iradeyi ortaya çıkarabilmek ise kararlılığa bağlı. Kendinizi geliştirmek için yapacağınız kararlı bir çalışma sonucunda sahip olduğunuz gizli yetenekleriniz uyanacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları