Duran toplar

NOSTALJİ kokan bir maçtı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi günlerinin, Süper Kupa maçının tekrar hatırlanmasına ve güzel günlerin yad edilmesini sağlayan G.Saray’ın büyüklüğünü ortaya koyan önemli bir hazırlık maçıydı. Bütün bunların ışığında eski günlerini hatırlatan bir G.Saray da sahadaydı. G.Saray’ın şimdiye kadar oynadığı maçlarda öne çıkan 2 önemli özelliği var.
1- Maçları İnter, Liverpool ve Real Madrid gibi çok önemli takımlarla oynanmış olması.
2- Önemli maçlarda takımın konsantresinin ve oyununun çok farklı olması.

Y.H.T Eboue

Galatasaray joker oyunculardan kurulu çok esnek bir takım oldu. Fatih Hoca bu konuda çok memnundur. Bu oyunculardan biri de son transfer Eboue. Hoca hem hızı hem de teknik kapasitesini göz önünde bulundurarak önde şans verdi. Görülen o ki Ujfalusi ve Eboue bu sene sağ kenarda çok iş yapar. G.Saray adına önemli özellikleri;
1- Topu öne,çabuk oynaması ve taşıması.
2- Final paslarında sakin kalması ve isabeti.
3- Arkasında oynayan arkadaşına yardımı.

Haberin Devamı

Yılların sorunu

Galatasaray’ın ta benim oynadığım dönemden beri en önemli problemi duran toplardır. En iyi savunmacılar ve en iyi kadrolarla bile bu sorun hallolmadı. Bu Galatasaray’ın da en kritik ve en zayıf yönü yine bu toplar. Bu sorun çok iyi giden bir oyunu bile batırabilecek kadar önemli. Fatih Hoca hem Galatasaray’da, hem de Milli Takım’da hep bu sorunla savaştı. Ne adam adama markaj ne de alan savunması bu sorunu çösebildi. Bakalım hoca çözüm için neler yapacak.

Yazarın Tüm Yazıları