Almanya 21 aylık bebeğin sınır dışı kararını tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya 21 aylık bebeğin sınır dışı kararını tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 14:52

Almanya'ya sığınan Arnavut çiftin 21 aylık bebekleri için yaptıkları sığınma başvurusu reddedildi.

Haberin Devamı

Almanya, Arnavutluk vatandaşı bir ailenin çocuğu olarak Almanya’da doğan 21 aylık bebek için verilen sınır dışı kararını tartışıyor.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi tarafından gönderilen ret yazısında 21 aylık bebeğin ülkeyi terk etmesini istedi. Ailenin kendi adına yaptığı başvuru ise henüz sonuçlanmadı. Anne ve babanın talebi değerlendirilene kadar çocuk Almanya'da kalacak.

ALMANYA'DAN ARNAVUTLUK İÇİN 'GÜVENLİ ÜLKE' KARARI

Almanya, Arnavutluk da dahil Balkan ülkelerinden gelen mültecilerin sığınma talebini 'güvenli ülke' statüsünde oldukları gerekçesiyle kabul etmiyor. 

Kosova, Arnavutluk ve Karadağ 'güvenli ülke’ statüsünde sayılıyor ve bu nedenle de bu ülkelerden iltica başvurusu yapanların doğrudan bir tehdit altında olduğunu kanıtlaması zorunlu tutuluyor, aksi halde ise ülkelerine geri gönderiliyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Sırbistan, Bosna-Hersek ve Makedonya güvenli ülkeler statüsüne alınmıştı.

 AVUSTRALYA, TEDAVİ ALTINDAKİ BEBEĞİ MÜLTECİ KAMPINA GÖNDERMEK İSTİYOR

Almanya 21 aylık bebeğin sınır dışı kararını tartışıyor


Öte yandan Avustralya hükümeti tepkilere rağmen, bir yaşındaki bir göçmen bebeği Nauru adasındaki göçmen kampına göndermekte kararlı olduğunu açıkladı.

BBC Türkçe Servisi’nde yer alan habere göre, Anne ve babası Avustralya'dan sığınma hakkı isteyen Asha adındaki küçük kız, göçmen kampında aldığı yanık yaraları yüzünden halen Brisbane'deki bir hastanede tedavi görüyor. Hastanedeki doktorlar da bağımsız bir ada devleti olan Nauru'da Avustralya gözetimindeki bir göçmen kampına gönderilmesi beklenen Asha'yı taburcu etmeyi reddediyorlar.

Avustralya hükümetinin göçten sorumlu eski bakanı Scott Morrison ise göçmen politikasının "kesinlikle ve eksiksiz" uygulanacağını söyledi.

Avustralya hükümeti, göçmenleri ülke dışındaki mülteci kampında tutma politikasının denize açılacak durumda olmayan teknelerle Avustralya'ya ulaşmaya çalışan göçmenleri caydırmak için gerekli olduğunu belirtiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!