Dua

‘BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM. Allahım, dün yürürlüğe girmesi beklenen Türk Ceza Yasası’nı erteleme büyüklüğünü gösterip biz gazeteci kullarını sansür, yasaklar ve bilhassa fani vücutlarımızı bilumum hapis cezalarından son anda kurtaran muhterem hükümetimizin tuttuğunu altın et yarabbiiim. Amiiin.

Allahım bu doğrultuda bütün gazeteci kullarına bundan sonrası için akıl fikir, sağduyu ihsan et. Ve böylece yanlış yapmamızı, sakıncalı şeyler yazıp içeri tıkılmamızı bilhassa önle yarabbim.

Yazacağımız bilumum haber ve yazılarda, yayınlanacak yorum ve karikatürlerde bize doğruları göster, hükümetimizle bizi asla ters düşürme. Ve bilhassa büyüklerimizin ve hükümetimizin son derece hoşuna gidecek düzgün ve sakıncasız yazılar yazdır yarabbim.

Bu cümleden olarak sevgilisiyle neler yaşadığını, lüks restoran sahiplerinin karnını beleş tarafından nasıl doyurduğunu, büyük şirketlerin beleş gezilerinde otellerin kral dairelerinde nasıl ağırlandığını, altına hangi son model araçlar verildiğini yazan işini bilir gazeteci kulların gibi olmayı bundan sonra bizlere de nasip eyle yarabbiiim. Amiiin.

Bizi de ağırlayan olursa adres ve telefon numaralarını bile hiç sıkılmadan yazılarımızda duyurmaktan utanmayalım. Böylece bize kıyak çekenlerin reklamını biraz olsun yapıp kendilerine gebe kalmış olmayalım yarabbim.

Biz kullarına da o gazeteciler gibi rahat, huzurlu, iktidarı yağlayıp ballayan, allayıp pullayan, pembe tablolar çizen, gece yaşadıklarımızı anlatan keyifli gazetecilik yapmayı kısmet eyle ki, başımız davalarla, mahkemelerle derde girmesin büyük Allahım. Amiiin.

Ey büyük Allahım, bizleri de ‘o bana dedi ki, ben ona dedim ki’ muhabbetlerine ve yazılarına dahil eyle. Havadan sudan, suya sabuna dokunmadan, hiç kimsenin üzerine gitmeden, vakvakları ürkütmeden yazılar yazmayı hepimiz için mümkün kıl, biz de artık o yolun yolcusu olalım yarabbim.

Memleket soyuluyormuş, hortumcular ortalıkta geziniyormuş, siyasetçi-işadamı-bürokrat tezgahı kurulmuş, her yerde kadrolaşma ve yolsuzluk varmış. Senin adını sömüren din ve siyaset bezirganları malı götürüyormuş. Belge gelmiş, dosya gelmiş, bunları yazmak gerekirmiş.

Bundan sonra gelmesin, istemiyoruz yarabbiiiim. Bunları gönderip bizi tahrik edenlerin eli kolu kırılsın, hepsi de inşallah cehennem ateşinde yansın. Amiiin.

Bismillahirrahmanirrahim. Büyük Allahım memleketimizi büyük başarılarla idare etmekte olan başta büyük devlet adamı muhterem başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve ekibi olmak üzere hükümetimize ve iktidar partimize de her daim güç kuvvet, zihin açıklığı, hayırlı başarılar ihsan et. Ancaaak, muhterem başbakanımızla dışişleri bakanımızın arasını da en kısa zamanda düzelt yarabbim.

Yüzde 9 rekor kalkınma hızı sonrasında refah düzeyi acayip artmış bulunan milletimizin hayır duaları hükümetimizin üzerinde olsun.

Daha nice böyle büyük işler yapmalarını nasip eyle, bu hizmetlerin güzel sonuçlarını da biz kullarına göstermeye devam eyle yarabbiiim.

Onları bir an olsun başımızdan eksik kılma, AKP ve CHP’den vuku bulan istifaları artık sona erdir büyük Allahım.

İşine gelince hükümete stepne olmaktan kaçınmayan Deniz Baykal ve Güneydoğu’dan oy toplama hayaliyle Kürtçe konuşmaya başlayan Mehmet Ağar kullarını da iki cihanda aziz eyle.

Bizim bütün sevaplarımızı hükümetimizin hanesine, eğer varsa onların bütün günahlarını bize yaz, kendilerini her daim muzaffer kıl yarabbim. Amiiin...

Ve muhterem hükümetimizi bilhassa ABD, AB ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne karşı mahcup etme, her alanda izlemekte olduğu cesur, kişilikli ve fevkalade haysiyetli politikalardan asla vazgeçirme.

Memleketimizi bilhassa ABD, AB ve IMF’nin emir ve talimatlarından mahrum etme, kucaklarından kaldırma, onların bir dediğini iki ettirme. Amma velakin çok yakında onları da Recep Tayyip beyefendinin kapılarında inşallah süründür yarabbim.

Ya sabır! Bu arada milletimize de sonsuz sabırlar ihsan eyle yarabbiiim.

Haddim olmayarak yazıya dökmüş olduğum şu naçizane duamı bütünüyle kabul eyle yarabbiiiim.

Amiiiin, amiiin!’
Yazarın Tüm Yazıları