Dil ve din siyasetinden bıktık artık

DİYARBAKIR’da yemek yerken, CHP’li bir grupla karşılaştık. İçlerinden biri "Yalçın Bey, işte ilk adayımızı size açıklıyorum" dedi. Bu isim; il yönetim kurulu üyesi, avukat Gündoğan Mermutoğlu; işadamı Zeynel Abidin Erdem’in damadı... Diyarbakır’ın Ataşehir’i sayılabilecek Kayapınar İlçesi’nden aday adaylığını ilan ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

İl Yönetim Kurulu üyesi Talip Aburşu, 21 Nisan’daki CHP Tüzük Kurultayı’nın yapılacağı salona 21 delege olarak poşu takarak gireceklerini söyledi. ’Alaylı’ bir siyasetçi sayılır Aburşu... "Geçen seçimde 5. partiydik, bu kez MHP’yi geçerek -DTP ve AKP’den sonra- 3. parti olacağız. Bizler Diyarbakır’da kömür ve et değil eşarp dağıtacağız" dedi. Bölgedeki 14 ilde ’iddialı’ olduklarını duyarsanız inanır mısınız? Yoksa Baykal’ın çarşaf açılımından sonra bildiği bir şey mi var var?

- Kuzey Irak’tan bölgeye esen politikalar nedir? DTP Genel Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki heyet, Mesud Barzani’yi ziyaret etti.

- Bizi ilgilendirmez. Dil ve din siyasetinden bıktık, usandık artık.

- Başbakan, 2005’te "Kürt sorunu benim sorunumdur" dedi; son gelişinde de bu sözlerin arkasında olduğunu söyledi.

-
Kürt sorununu çözmek benim sorunumdur dedi ama beş yıl idare etti; hepsi boş şeyler bizce.

(Başbakan’ın son Diyarbakır gezisinde Başbakan’a tepki gösteren grubun arasında Hizbullahçıların bulunduğunu da söyleyiveriyor bu arada.)

BAYDEMİR’E KARŞI KURT

Konuştuklarımızla "AKP 6 yıllık iktidarı döneminde çözüm adına hangi somut adımı attı?" sorusu ile sık sık karşılaşıyorsunuz.

AKP’den eski İl Başkanı Abdurrahman Kurt’un, Diyarbakır Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği söyleniyor. Ancak, bu konuda yapılan yayınlarda, AKP’nin ’seçim için her şey mübah’ anlayışı ile hareket ettiği, yoksul Kürtleri para üzerinden terbiye etmek istediği belirtiliyor.

DTP’nin, ’Diyarbakır Kalesi’ni elinde tutan Belediye Başkanı Osman Baydemir’den başka aday çıkmazken, ilçelerde aday bolluğu dikkat çekiyor. Kayapınar’da AKP’den ’Olay’ Gazetesi sahibi Serdar Çimen aday...

Genel Başkan Ahmet Türk’ün başkanlığındaki DTP heyetinin Kuzey Irak’ta Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı ve KDP Lideri Mesud Barzani ve Cumhurbaşkanı Talabani ile yaptığı görüşmelerin sonuçları bekleniyor bölgede... Bir DTP’li bize, "Aday listelerini Kandil’dekilerin göreceğini sanıyoruz" diyor.

AKP ile DTP arasında çekişmenin, yerel seçimlerde daha da hızlanacağı herkesçe kabul ediliyor.

DTP’nin ’baskısı’, AKP’yi rahatsız edeceği açık... DTP 14 il belediye başkanlığını almak istiyor; iller belki kolay ama ilçelerdeki tablo AKP lehine gözüküyor. Diyarbakır’ın merkezdeki dört ilçesinden ikisinde AKP’nin ağırlıklı olduğu biliniyor. Bazı anketlerde DTP’nin oyunu koruduğu söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Kuzey Irak’a yapacağı gezinin dikkatle izlenmesi gerektiğini söyleyen bir gazeteci, "Sadece bu gibi temaslar değil, yerel seçimlerden önceki Nevruz kutlamaları da bölgedeki bazı şeyleri şekillendirecektir" yorumunu yapıyor.

Bu arada Fethullah Gülen cemaatine yakın ’Kimse Yok mu Derneği’ ile işveren örgütleri, bu Kurban Bayramı’nda bölgeye büyük çıkarma yapmışlar. Diyarbakır ve Batman’a, toplam 1000’den fazla işadamı inerek kurban kesip yoksul mahallelerde dağıtmışlar. Bu kampanya Kurban Bayramı’ndan daha etkin olmuş. Fethullah Gülen cemaatine karşı DPT’lilerin tepkileri var; "Karalama ve propaganda faaliyeti yürütüldüğü, okul ve kurslarla gençlerin kontrol altına alınarak Güneydoğu’nun ılımlı İslam üssü yapılmak istendiği" biçiminde yorumlar yapılıyor.

Bu arada Nevruz kutlamalarının, yerel seçimlerden önce kutlanmış olacağını unutmayın!

Biliyor musunuz

AKP’nin iç anketlerinde % 63 destek aldığı dikkat çeken ve beş yıllık süreç içinde 212 projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Fatih Belediye Başkanı Dt. Mustafa Demir’in dün yeniden adaylığını koyduğunu, kapatılan Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Ak’ın da aynı yerden aday olduğunu...

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanı, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tuncay Karartı’nın AKP Maltepe’den aday olduğunu... AKP Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan’ın adaylığa soyunduğunu...

ÜÇ dönemdir Pendik Belediye Başkanlığı yapan Erol Kaya’nın, ’Bundan sonraki süreçte de ülkesine ve milletine hizmet etmenin gayretinde olacağını’ belirterek, bu kez aday olmadığını açıkladığını.

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kendisi hakkındaki suçlamaları üzerine "Ne biliyorsanız açıklayın" dediğini, aksi halde türlü yalan ve iftiranın tarihin çöplüğüne gömüleceğini" söylediğini....

CHP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sanatçı Bedri Ayseli’nin, eski milletvekili Şehmus Akbaş ile M. Kadri Göral’ın isimlerinin geçtiğini...
"Ey şanlı avcı, damını bihûde kurmadın. Attın fakat yazık ki, yazıklar ki, vurmadın"

(Tevfik FİKRET)

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

SEFA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Coşkun’dan: Rusya Federasyonu’nun bölgeleriyle ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi kapsamında Sefa İnşaat tarafından gerçekleştirilen 850 bin metrekarelik alanda kurulan ASİA (Aleksandrova Sloboda Industrial Area) Organize Sanayi Bölgesi Projesi tanıtım toplantısı, 17 Aralık’ta Moskova’da yapılacak. asiaindustrialarea.com

ERENKÖY’
deki Çevre Okulları’nın 120 bin kitap kapasiteli yeni kütüphanesi yarın 14.00’de açılıyor; bu arada 6. Kitap Şenliği de başlıyor. Öğrenci ve eğitimcilerin hizmetine sunulacak kütüphane, İstanbul’un en büyük okul kütüphanesi olacak. Kitap Şenliği’nin ’Kültürlerarası Diyalog’ adlı teması da şair Fazıl Hüsnü Dağlarca anısına düzenlendi.

www.cevrekoleji.k12.tr

Yazarın Tüm Yazıları