Dikkatler eve yöneliyor

Yengeç burcundaki Ay bugün Satürn’ü tetikliyor. Aynı zamanda Güneş Tutulması sırasında açığa çıkan etkiyi de canlandırıyor.

Böylece duyguların derinleşmesi ve yuva, ev, aile ve bilinçaltının derinlerinde bulunan duygular önem kazanıyor. Özellikle güven ihtiyacının belirginleşmesine neden olan olaylar duyguları tetikleyebilir ve dikkatinizi evinize yöneltebilirsiniz. Günün ilerleyen saatlerinde Venüs burç değiştirecek ve yöneticisi olduğu Boğa burcuna girecek. Böylece Venüs’ün sembolize ettiği konular açığa çıkmaya başlayacak.

KİTAPLAR

Ezoterizme ilgi duyanlar, araştırmacılar ve okuma alışkanlığına sahip olan hemen herkes için kütüphanesinde bulunması gereken önemli bir sözlük. Şimdiye kadar ezoterik terminolojiyi kapsamlı bir biçimde içinde barındıran böyle bir kitap hazırlanmadı ve bunun eksikliğini kuvvetle hissediyorduk.

‘Omega Yayınları’nın hazırladığı bu sözlük ‘Helmut Werner’in çalışmasını türkçeye çevirmekle kalmayıp çok geniş bir uzman kadrosu ve Türkiye’de yayınlanmış çeşitli çalışmaları birleştirerek başlı başına çok değerli bir iş yapmış ve ortaya başarılı bir eser çıkmış. Son derece zor ve anlam karmaşasının en fazla olduğu bir alanda hem Batı, hem de Doğu ezoterizmine açıklık getiren bu sözlük aracılığı ile okuduğunuz pek çok kitap daha anlaşılır olacaktır diye düşünüyorum.

EZOTERİK SÖZLÜK

Hz.İsa’ya gönülden bağlı olan gizemli bir kadının, Mecdelli Meryem’in biyografisi olarak belirtilen ‘13. Havari’ adlı kitap ‘Gordon Thomas’ın arkeoloji ve antropoloji bilgileriyle birleşince hem bilgilendiren, hem de keyifle okunan bir kitap olarak karşımıza çıkıyor.

‘Hz. İsa’nın en sadık takipçisi olan bu kadının adı, sadık ve tutkulu, hem günahkar hem de aziz olan bir kadının imajını çağrıştırmaktadır. Detaylı araştırmalar ve bilgiye dayanan fikir yürütmeler, Mecdelli Meryem’in yaşamı hakkında canlı ve şaşırtıcı bir görüntü sunmaktadır’ diyor ‘Beyaz Balina Yayınları’ kitap hakkında.

‘Selim Yeniçeri’nin tercüme ettiği ‘13.Havari’ hem keyifle okunuyor, hem de bir dönemin duygu ve yaşam biçimi hakkında bizi bilgilendiriyor.

13.HAVARİ

‘Acı tuhaf. Acı bağırıp çağırıp kırıp dökerek aktarılabilir. Turşusu kurulup muhafaza edilebilir. Buzdolabında dondurulup korunabilir. Eğer istersek toprağa gömülebilir. Ya da içimizde ta derinlerde bir yere. Unutmayı da tercih edebiliriz. Kayıtlardan silmeyi. Ama eninde sonunda onu kilitlediğimiz yerden eskisine oranla daha zararlı, daha yok edici biçimde, hayatımızın bir döneminde tekrardan ortaya çıkıp kendini hatırlatacaktır. Belki de saklamak yerine dizginleri boşalmışçasına salıvermek daha doğrudur. Bir aşkın veya sevgilinin acısı kadar hiçbir duygu öç alma duygusu ile eldiven ve el kadar birbirinin içine oturmamıştır.’

Hakan Karahan’ın ‘Alfa’ yayınlarından çıkan ‘19’ adlı kitabının ardından ikinci kitabı ‘Azrail’ önceki kitabın devamı. Bankalar, hisse senetleri, mafya, aşk ve uzak doğu felsefesiyle bütünleşen bir macera romanı. İlk kitabı okumadıysanız bile ‘Azrail’ tek başına anlamlı. Fakat yine de her iki kitabı sırasıyla okumanızı öneririm. Hem düşündürücü, hem de eğlenceli.

AZRAİL
Yazarın Tüm Yazıları