Devlet bakanı vokalistli şarkıcı

Tüzmen kardeşlerin ebeveynine buradan selam ve saygılarımı yollamak isterim. Oğullarını çocukken neyle besleyip büyütmüşler bilemiyorum ama The Tüzmen Brothers'daki medeni cesaret, öyle her vatan evladında bulunabilecek türden değil. Hakikaten değil...

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in kendiyle barışık ve maceracı tabiatı zaten hepimizin málûmu... Scuba brövesi olan, kelebek stil yüzen, en çekinceli zamanlarda en olmadık ülkeleri ziyaret eden, berberde saçını kestirirken röportaj verebilen bir şahsiyet... (Berberde röportaj vermenin medeni cesaretle ne ilgisi var demeyin Allah aşkına. Tepenizdeki saçlar en komik şekillerde bir oraya bir buraya taranırken, kucağınıza öbek öbek kıl-tüy dökülürken, memleket ahvali üzerine ayağı yere basan kelámlarda bulunmak pek kolay olmasa gerek!)

Sahne hayatında sadece soyadını kullanmayı tercih eden küçük birader Tüzmen, ‘‘Takma Kafana Koçum’’ adlı şarkısına çektiği kliple, zamanlama duygusu ve espri anlayışı gibi konularda, ağabeyinden geri kalmadığını cümle áleme gösteriyor.

Anladığımız kadarıyla Tüzmen kardeşlerin birbirlerine karşı gıpta uyandıran bir bağlılıkları var. Tüzmen, ağabeyine olan hayranlığını sık sık dile getiriyor. Bunun yanında, ağabeyi de kendisini çok seviyor olsa gerek ki, şarkısında vokal yaparak kardeşine destek veriyor. Destek deyip geçmeyin. Burada kapı gibi devlet desteği söz konusu.

Şöyle bir düşünün bakalım, álemde Devlet Bakanı vokalisti olan kaç şarkıcı sayabileceksiniz? Var mı? Yok...

Ben fakat, klibi görünce derin bir iç geçirdim. ‘‘Keşke’’ dedim içimden, ‘‘Kürşad Tüzmen klipte de rol alsaymış.’’ O zaman mevzu var ya, bambaşka bir boyut kazanırmış.

Zira görenler görmeyenlere anlatsın, Tüzmen'in klibi muhtemelen Dallas'da, Ewing'lerin sığır çiftliğinde filan çekilmiş. Bir takım mutlu kovboylar, (mankensiz klip çekilemeyeceği için kalabalığın içinde cowgirl'ler de mevcut elbet!) saman öbekleri arasında square-dance (Amerikan köylülerinin dandik halk dansı) icra edip, kol kola girerek ve kahkahalar atarak dön baba dönüp, çitlerden mitlerden atlıyorlar. Bu arada aşk şarkısı olduğunu tahmin ettiğimiz bir parça icra ediliyor. Tüzmen kameraya bakıp dudaklarını ısırarak başını sallarken, gaipten bir yerden Kürşad Tüzmen'in sesi geliyor: ‘‘Takma kafana koçum!’’

Gülmekten karnımıza kramp girdiği, hafif tertip de zihinsel dumura uğradığımız için doğru düşünemiyor olabiliriz, dolayısıyla yorum getirirken de bir miktar çekiniyoruz ama sanırım burada Saddam'a yönelik ciddi bir mesaj var.

Alem bilsin yani, Türkiye bu savaşta nerede duruyor; o hesap... Koskoca Devlet Bakanı'nın kardeşi çektiği klipte vahşi batı motifleri kullanıyorsa, vardır elbet bir hikmeti, değil mi ya?

En ufak bir kinayede bulunmadan, samimiyetle dilerim ki Allah da Tüzmen Bros'u güldürsün. Ve yani, bunun tadı damağımızda kaldı, acilen bir ikinci klip çekilsin. Zira arkadaşlarla ikinci klibin muhtemel ismi üzerine bahse tutuştuk. Ben diyeyim ‘‘Sam Amca'nın bir çiftliği var’’ siz deyin ‘‘Bufaloyu saldım çayıra...’’
Yazarın Tüm Yazıları