Derdini kardeşiyle paylaştı

Önceki gün öğle saatlerinde City’s Alışveriş Merkezi içindeki It’s a Joke adlı mekandaydım.

Orada Esra Gürsoy ve İzmir’de yaşayan ikizi Berna Tezol’u gördüm. İki kardeş baş başa yemekteydi. Geçtiğimiz aylarda eşi Ersin Tezol’dan boşanan Berna Hanım biraz sıkıntılı görünüyordu. Bu arada kulağıma gelen bir dedikoduyu da aktarayım; Berna Hanım’ın yeni flörtünün evli biri olduğu fısıldanıyor.

Gelir Vanlı kadınlara aktarılacak

2004 yılında Elif Dürüst, Şirin Yalçın, İskender Savaşır, Zeynep Koçak ve Oya Fidanoğlu tarafından kurulan Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Derneğe bu yolculuğunda İpekyol firması da destek veriyor. Elif Dürüst, "Aralık, farklı kültürel birikimleri, hayat tecrübelerini, gelir seviyelerini, yaş gruplarını bir araya getirerek, kişilerin ve toplumun kültürel zenginleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projenin ilk durağı ise Van... Hedef ise tüm Anadolu kadınları" diyor. Projenin ilk aşamasının startı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde verildi. Özel olarak hazırlanan Aralık tişörtleri Türkiye’nin dört bir yanındaki İpekyol mağazalarında satılmaya başlandı. Elde edilen gelir, Aralık Derneği aracılığı ile Van Kadın Sığınma Evi ve Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Van Kadın Eli Eğitim Derneği’ne aktarılacak.

Patron da kasa kuyruğunda

Banana Republic markası, önceki gün Fiba Holding bünyesinde Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bir mağaza açtı. Açılışa ilgi büyük oldu. Markayı Türkiye’ye getiren Murat Özyeğin de ilk gününde Banana Republic’ten alışveriş yapanlar arasındaydı... Üstelik patronluk taslamadı ve alışverişin ardından kasa kuyruğuna girip tüm aldıklarının parasını kredi kartıyla ödedi.

Totah film şirketi kurdu

Erol-Varol Kaynar kardeşlerle çalışan Sabi Totah, Kaynar ailesiyle yolunu ayırdı ve bir film şirketi kurdu. Önceki gün It’s a Joke’ta rastladım Totah’a... Son gelişmeleri konuşmak için ortağı Şafak Sezer’le buluşmaya gelmişti. Ayaküstü sohbetimiz esnasında Sezer, "Kutsal Damacana" adlı filmin senaristinin yeni bir projesini hayata geçireceğini söyledi. Bu arada özel kanallardan gelen talep üzerine "Kutsal Damacana"nın daha az küfürlü versiyonu için yeni bir dublaj yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Siftahı iki bluzla yaptı

Amerika’da çok sayıda şubesi olan Banana Republic markası, Avrupa’daki ilk mağazasını İstanbul’da açtı. Önceki gün Kanyon Alışveriş Merkezi içinde kapılarını açan mağazayı ziyaret edenler arasında Edvina Özyeğin de vardı. İki çocuğuyla birlikte alışverişe çıkan Özyeğin, Banana Republic’ten satın aldığı iki gömlekle ayrıldı.

Ayrıldılar

Dostlukları yıllar öncesine dayanan Sermin Çapa ile Sedef Bozok, geçtiğimiz aylarda Polat Tower’da Çıt Çıt adlı bir kafe açmışlardı. Çapa ile Bozok’un ortaklığı kısa sürdü. İkili, önceki gün işbirliğini noktalama kararı aldı. Sermin Hanım, bu kararla ilgili "İş anlayışlarımız uymadığı için bu işbirliğinin arkadaşlığımıza zarar vereceğini gördüm ve yollarımızı ayırmanın daha doğru olacağına karar verdim. Dost kalalım diye ortaklığımızı bitirdik" dedi. Çapa, şimdilerde yaz aylarında hizmete sokmayı planladığı yeni bir mekanın hazırlıklarını yapıyormuş.

Ayrılık zayıflattı

Ayşe Çavuşoğlu, üç yıldır birlikte olduğu Batu Aksoy’dan geçtiğimiz aylarda ayrılmıştı. Bu ayrılık sonrası Aksoy, Gülşah Alkoçlar ile flört etmeye başladı. Ayşe Hanım’ın cephesinden ise ses seda çıkmadı. Önceki gün Kanyon’da açılan Banana Republic adlı mağazada rastladım kendisine... Bir hayli zayıflamış olduğu gözümden kaçmadı. Belli ki Çavuşoğlu’na ayrılık pek yaramamış.

İlk özel şubesini açıyor

Toprak Sanat Galerisi, ilk özel şubesini dekorasyon ve tasarım markalarının buluştuğu Elite Concept içinde açıyor. Şubenin açılışı 22 Mart’ta ressam Uğur Mine Tamay’ın sergisi ile yapılacak. Dedeman-Antalya, Dedeman-İstanbul, Conrad-İstanbul, Richmond-İstanbul, Antalya Oteli, Richmond-Pamukkale, Antalya Cirius otelleri ile çeşitli mağaza ve idari binaların iç mekan duvarları için büyük boyutlu eserler yapan Tamay’ın sergisi, 27 Nisan tarihine kadar gezilebilir.

Araplar Al Jamal’ı istiyor

Dubai’de inşa edilen yapay adada, İzzet Çapa’nın işletmeciliğini yaptığı Al Jamal adlı mekanın da şube açacağını duydum. Dubaili işadamlarının Al Jamal’ın de adadaki işletmeler arasında yer almasını istediğini belirten Çapa, "Bu çok gurur verici bir olay. Türkiye’yi temsil etme durumu, heyecanımı artırıyor. Yurtdışında neler yapabileceğimizi göstereceğim. Yurtdışında açmayı planladığımız tek mekan Al Jamal değil. It’s a Joke’un da Londra’da açılma ihtimali var" dedi. Çapa, bu ciddi adım için yurtdışındaki iş tecrübelerine çok güvendiği Ahu Aysal’la sık sık fikir alışverişinde bulunuyormuş.
Yazarın Tüm Yazıları