Denizin ortasındaki yanardağ patladı

Rüyamda, denizin kenarında kocaman bir evde tanımadığım insanların yanında olduğumu gördüm.

Denizin ortasında bir yanardağ var, bu yanardağ patlıyor ve küçük bir deprem oluyor. O sırada ailemi merak edip, evden çıkıyorum. Denizin kenarında, sislerin içinde yürüyorum. Etrafımda bir sürü asker var. Annem ve babamla karşılaşıyorum. Babamla birbirimize sarılıp yürüyoruz. Annem biraz daha mesafeli bize. Küçük bir dükkana giriyoruz. O sis altında annem saçlarını kestirmek istiyor ve bir dükkana giriyoruz. Dükkan bomboş, kimseler yok. Yolumuza devam ediyoruz ve sonunda sisler yok oluyor.
Rumuz: Sis

Yorum
Rüyada görülen deniz, yaşamın kaynağıdır. Dalgasız engin bir deniz, kişinin o günlerdeki huzurlu hayatını, asker ise kişinin askerlikle ilgili duygularını, güç ya da otorite ile ilgili ilişkilerini sembolize eder. Deprem, güvensizlik hissi veya değişen alışkanlıklar anlamına gelir. Sisli hava, belirsiz durumların habercisi, saç ise güç ifadesidir.
Bu bilgiler ışığında rüyanızı açıklamaya çalışırsak, gerçek yaşamınızda her şeyin normal gittiği günlerde, yaşamınıza giren yeni kişilerin veya düşünce akımlarının, ailenizin huzurunu kaçırdığını, sizin babanızla birlikte bu huzursuz ortama daha rahat mesafe koymanıza rağmen, ailede gücü elinde bulunduran (en azından siz öyle görüyorsunuz sanırım) annenizin, kendisini bu belirsizlikten kurtarmakta daha fazla zorlandığını söyleyebiliriz.
Umarım kısa sürede her şey yoluna girer. Sağlık ve sevgiyle kalın.
Yazarın Tüm Yazıları