Deniz, kadın ve Ay

Deniz, kadın gibidir diyorlar. Peki bu sözü çıkaran kim? Erkekler olsa gerek. Aslında bu sözcüğün çıkış kaynağını araştırmak gerekiyor ama denizin kadın gibi olduğunu ben de iddia edeceğim.

Hem de bir kadın olarak.

İşte, bir haftadır denizin üzerindeyim ve değişen hallerini kendime benzetiyorum. Tabii kendimde tüm kadınların ortak özelliklerini birleştirmiş olduğumu düşünüyorum ve ‘deniz kadın gibidir’ diyen her kim ise, ona canı yürekten katılıyorum.

Bir defa dışardan gelen tüm etkilere açık ve hemen tepki gösteriyor. Bazen köpürüyor, hırçınlaşıyor ve ürkütücü oluyor. Hava sakin ve güneş parlaksa yumuşak bir sukunetle davetkar oluyor.

Kadınlar da tıpkı deniz gibi. Değişen halleri anlaşılmaz görünse de dış koşulların etkisine bağlı olarak değişiyor. Hırçın ve huysuz bir kadın, partnerinin davranışlarına ve onun sunduklarına bağlı olarak huysuzlaşıyor. Tıpkı denizi dalgalandıran hava koşulları gibi.

Deniz sadece havadan değil ayrıca Ay’dan da etkileniyor. Ay’ın değişen haliyle birlikte deniz de değişiyor.

Kabarıyor, alçalıyor, yükseliyor, çekiliyor, Ay’ın değişen görünümüyle deniz de değişiyor.

Ve kadın da Ay’dan aynı şekilde etkileniyor. Ay’ın 28 günlük periyodu ile tam bir uyum içinde bulunan kadın, Ay ile birlikte kendini yeniliyor ve yeni bir başlangıç gerilimi içine giriyor.

Ay Tanrıçası Anadolu’da Kibele, Mısır’da İsis, Yunan’da Phersefone, Hint’de Kali ve daha başka kültürlerde değişen isimlerle adlandırılırken kadının rolü değişmiyor.

Deniz, kadın ve Ay üçlemesi efsanelere, romanlara, filmlere konu olurken çağımız insanı bu bilgiden habersiz yaşıyor ve duyguları yöneten Ay’ın değişen halini deniz, kadın ve Ay ile bütünleştirirken pratik hayatın içinde bu değişimi anlayamıyor.

Duygularınızı denetime alın

İİkizler burcunda dolaşan Ay öğle saatlerinde Pluton’u tetikleyecek. Radikal değişiklikler için uygun koşullar olabileceği gibi, zorlayıcı olaylar da açığa çıkabilir. Mobil burçların (Hareketli) yani İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarının ikinci yarısında doğanlar gökyüzünün bu konumundan etkilenecekler. Özellikle 10-14 Aralık, 10-14 Haziran, 9-13 Mart ve 11-15 Eylül günlerinde doğanlar kendilerinde ve yaşantılarında önemli değişiklikler yapabilirler. Bugün duygularınızı denetim altına almanız gerekiyor.

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: LEBİBE ÖZÇAĞLAR

Bir astrologdan duymuş olduğunuz ‘Bu yıl Balık burçları için ayrılık görünüyor’ şeklindeki yorum çok genel bir açıklama. Pluton ve Uranüs’ün değiştirici etkilerine bir de Jüpiter’in büyüteç etkisini dahil edersek bir ayrılık yorumu yapabiliriz. Fakat değişim ille de ayrılmak şeklinde olmaz. Çok daha farklı boyutlarda da yaşanabilir. Ancak bu değişimi hangi yönde yaşayacağınızı sadece burcunuza bakarak söylemek mümkün değil. Doğum anındaki etkiler önemli. Belirttiğiniz doğum gününe göre siz Uranüs’ün değiştirici etkisi altında bulunuyorsunuz. Fakat değişiminizi hangi yönde gerçekleştireceğinizi bilemiyorum çünkü doğum saatinizi ve yerinizi de belirtmeniz gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları