Değişiyor ama eksik

KARABÜKSPOR deplasmanı başlangıçta G.Saray’da bir-iki ufak eksikle taşların yerine oturmaya başladığının ortaya çıktığı bir maçtı.

İlki, sistemin en efektif derecede yarar sağlayacak şekle dönmüş olmasıydı. İkincisi ve önemlisi takımın kaptanının bant takmanın ötesinde hakkını veren bir oyuncu olan Ujfalusi’de olmasıydı. Üçüncüsü,
bunların oyuna iyi yansımaya başlamasıydı. Takımın daha iyi olmasını sağlayacak ve eksik olarak gördüğüm nokta ise Elmander’in yanında Baros’un olması gerektiği. Yaşanan bu değişimin etkilerini anlamaya başlayacağımız dakikalarda devreye giren Muslera her şeyi başka bir boyuta taşıdı.
Muslera’nın yaptığı hareket faul ama hakemin kırmızı kart tercihi bariz gol şansındansa tartışılır. Oynadığı 3 maç sonunda yaptığı iki önemli ve büyük hatanın sonucu G.Saray’ın bu sefer mağlup olmaması Muslera’nın şansı.

KALECİ DAMGASI

G.Saray için çok manidar bir durum var ortada. Oynadığı 3 maçın hepsinin sonucuna direkt etki edenler kaleciler oldu. Daha ilginci Muslera, G.Saray aleyhine işler yaparken rakip kaleci Ahmet Şahin de lehte bir hata ile öne çıktı.
Kırmızı kart sonrası Riera’nın kenara alınması G.Saray’ın eksik oyununa daha fazla bir darbe oldu. Sol kenarda Sercan’dan daha etkili ve kaliteli bir Riera’nın getireceği toplar Elmander’e en azından kenar ortası gelmesini sağlardı. Maçın başlangıcı nasıl Elmander’lik ise maçın ikinci yarısı da o kadar Baros’luktu.
G.Saray ilk iki haftada sistemden dolayı oynadığı ve etkili olamadığı önde tek forvet oyununu bu sefer mecburiyetten oynadı. Eksik değilken bile etkili olamayan G.Saray kırmızı kart sonrası maçı beraberliğe bağlamaya çalıştı. Maçı düşündüğü şekilde idare ederken düşünmediği uzaktan atılan şut, G.Saray’ı iyice demoralize etti.

ALIŞKIN OLMAYINCA

G.Saraylı oyuncularda hem 3 günde bir maç oynamanın, hem de neredeyse maçın tamamını 10 kişi ile oynamak zorunda kalmanın sonucu yorgunluk baş gösterdi. Fakat maçın hikayesine bakınca G.Saray’ın Karabük deplasmanından 1 puanla ayrılması kötü değil, hatta iyi bile. Fakat ortaya çıkan resme bakarsak bizim oyuncularımızın bu kısa maç periyoduna alışması zaman alacak.

BİR İYİ, BİR KÖTÜ...

G.Saray için eksik bile olsa genel görüntü itibari ile bu kadar mahkum oynaması kötü olarak gözükürken, çift forvete döndüğü ve nispeten daha iyi oynaması ilerisi için hem bir fikir vermesi hemde sonuç alınması açısından olumluydu.
Yazarın Tüm Yazıları