Değişiklik sevdası (!)

HAFTA sonu yaşanan Bursaspor mağlubiyeti moralleri çok bozmuştu. Fakat Hedef ligde şampiyonluk olmasına rağmen, Fenerbahçeli futbolcular Bursaspor maçının moral bozukluğunu, Lille karşısında motivasyona çevirerek, maçın her anında adeta “Bu turu geçeceğiz” diye haykırıyorlardı.

Haberin Devamı

Maçın her bölümünde Fenerbahçe iyi oynadı diyemeyiz ama, her bölümünde müthiş mücadele ettiler, diyebiliriz. Özellikle Emre’nin olağanüstü futbolu hem tüm takımı ateşledi hem de Lille’in oyununu bozdu.
Peki nereye kadar?..
Dahi Daum’un taşlarla oynama sevdası baş gösterene kadar (!)
İyi bir skor, canla başla mücadele varken, Daum öyle bir değişiklikler silsilesi yaptı ki akıllara zarar... Seyirci Güiza’yı alkışlıyorken, üstelik Güiza da iyi işler yapıyorken, Daum bu oyuncuyu oyundan alıp yerine Baroni’yi soktu... Bakın neler oldu;
- BİR: Deniz çıktı yerine Semih girdi.
- İKİ: Vederson sol önden, sol beke geçti,
- ÜÇ: Sahanın yıldızı Emre çizgiye geçti,
- DÖRT: Baroni, Emre’nin rolünü üstlendi...
Sonuç ortada... İyi giden takımın kimyası bozuldu.
Fenerbahçe, turu geçtim derken, Daum’a takıldı...

Haberin Devamı

Yine aynı şeyi yaptı

DÜN gecenin en çarpıcı olayı; Bursaspor maçında oyundan çıkararak Güiza’nın ıslıklanmasına neden olan Daum’un dün gece de aynı şeyi yapmasıydı. Fakat bu sefer “12 Numara”, iyi oynayan Güiza’yı alkışladı. Yine Daum’un, Semih’i Güiza’nın yerine oyuna almamak için Baroni’yi kullanması gerçekten dahiceydi!

Güiza ve Aragones

ALEX’in 44’te kaçırdığı yüzde yüzlük net pozisyon, Güiza tarafından kaçırılsaydı ne olurdu?.. Peki Alex, kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyonda bile seyirciden tepki görmüyorsa bunun için ne yapmış olmalı? Bu soruların cevabı doğru bir şekilde verildiğinde, aslında Fenerbahçe taraftarının hiçbir futbolcuya durup dururken ön yargıyla yaklaşmadığını da anlamış oluruz.
Fenerbahçe taraftarının Güiza’yla ilişkisinde, vatandaşı Aragones’in fiyasko çıkması da muhakkak etkili olmuştur. Bursa maçındaki yuhalamalardan sonra, Güiza’yı bağrına basan Fenerbahçe taraftarı, aynı zamanda Güiza’nın kendisini bulması için iyi bir fırsat ve moral de vermiştir. Umarım Güiza bu durumu iyi değerlendirir...

Haiti’ye yardım

SAHAYA “Help Haiti” (Haiti’ye yardım) forma reklamıyla çıkan Lille’i kutlamadan edemeyeceğim. “Sosyal sorumluluk” nedir diye soranlar bunu Fransız ekibinin formalarından okuyabilirler....
Geceden bir başka not da hakemle ilgili... Alman hakem Florian Meyer, Köln’ü çalıştırırken Daum’u sahadan atmış, hem 2 maç hem de para cezası almasını sağlamıştı.

Haberin Devamı

MAÇIN ÜÇ ADAMI

Emre
Volkan Demirel
Güiza

Yazarın Tüm Yazıları