Cumhuriyet Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olsun

YILLARDIR Ankara’da Hipodrom ve 19 Mayıs Stadyumunda yapılan törenlere giderim. Ankara Belediyesi dini bayramlarda bayram süresince ücretsiz her yere vatandaş taşırken, mezarlıklara özel otobüs tahsis ederken, tüm semtlerden niçin bir kaç otobüsü ücretsiz halka tahsis etmez, törenlere rahatça ulaşmalari için...

Zaten merkezde demesinler cevap olarak, Gençlik Parkı’nın açılışında bir sanatçı konseri için tüm semtlerden otobüsü babam kaldırmadı, Gökçek kaldırdı...
Şayet zihniyetleri Cumhuriyet Bayramı coşkusundan çok başka şeylere yönelmemişse bu açık bir tekliftir.
Medyayı bu alanda yazı yazmaya çağırıyorum.
Evet, halkın olan belediye otobüsleri ile tören alanlarına ücretsiz taşınmamızı istiyoruz.
Ahmet ATAY

Kendinize demokrat olmayın


PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in zorunlu din dersleri uygulamasına ilişkin kamuoyunu yanıltmaya yönelik tutumuna karşı ‘zorunlu din dersinin tümüyle kaldırılmasını’ isteyen bir açıklama yaptı. Gümüş’ün bazı vurgulamaları şöyle:
- İlk ve ortaöğretimde okutulan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi kaldırılmalıdır. Devlet din eğitimi ve öğretimi yapmamalıdır! Çünkü; 1) Bu ders iddia edildiği gibi “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi değil, Sünniliğin öğretildiği bir derstir. AİHM’nin, 9 Ekim 2010’da aldığı karar bunu teyit etmektedir.
- 1982 Anayasası’ndan bu yana 28 yıldır anasının babasının geleneği olmayan “orucu, duayı, haccı” öğrenen, “masalar üzerinde uygulamalı namaz kıldırılan” o çocuklar bugün sokaklarda “zorunlu din dersi kaldırılsın” diye yürüyorlarsa artık kimseyi asimile edemeyeceğinizi anlamış olmalısınız! Bu konudaki ısrar artık boş bir ısrar olduğu gibi Aleviler başta olmak üzere bütün kamuoyu için de bir zuldur!
- Hukuka saygı gösterin, kendinize demokrat olmaktan vazgeçin, Başbakanın asimilasyonla ilgili belirlemesine uyun ve bu zulmü artık bitirin!

Minibüslerin dansı

ULUS-Oyak arasında çalışan yolcu minibüslerinin birden çok trafik faciasına yol açacağını bildiriyorum. Bu hatta çalışan şöförler devamlı birbiri ile kavga etmekten, devamlı cep telefonları ile birbirlerini taciz etmekten ve tüm trafik kurallarını ihlal etmekte sakınca görmemekten (Kırmızı ışık ihlalleri ve özellikle Kahire Caddesi’nde ve bulabildikleri kapışabilecekleri her yolda yüksek hız ile birbirlerini geçmeleri) ve 3 maymunu oynayan görevlilerinde sayesinde çok ölümlü ve sakat bırakıcı kazalar olacaktır. Bu işe dur diyebilecek kimse bulamayacağım için kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.
Ömer TUNÇOK
Yazarın Tüm Yazıları