Çözüm; üst geçit

ESKİŞEHİR Yolu ODTÜ kavşağına geldiğinizde sağa Gimat’a giden yol Anadolu Bulvarı’dır. Bulvarın ODTÜ kavşağı ile AŞTİ köprüsü arasında kalan kısımda CHP Genel Merkez binası ve yaklaşık 300 metre sonrada Anadolu Sitesi ve EMSAN Sitesi yerleşim birimleri bulunmaktadır.

Anadolu Bulvarı trafiği son iki yıldır anormal bir yoğunluk kazanmıştır. Özellikle beton mikserleri ve kamyon trafiği hat safhadadır. Bu bulvarda araç yoğunluğunun artması ile birlikte trafik kazalarında da hızlı bir artış gözlemlenmektedir. (Ölümlü trafik kazaları dahil) Trafik kazalarının başlıca nedeni aşırı sürattir.

Bu çerçevede, bulvar olması münasebetiyle, gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse İl Trafik Komisyonu doğal olarak yol üzerine trafiğin akıcılığını engelleyecek trafik lambası konulması ve/veya hız engelleyici bariyerlerin yapımından kaçınmaktadırlar.

Bizler Anadolu Sitesi ve EMSAN Sitesi sakinleri olarak, hemen karşımızda bulunan DSİ İlköğretim Okulu’na giden çocuklarımızı okula götürmek için veya işlerimize giderken ve akşam iş dönüşlerimizde mecburen bulvardan karşıdan karşıya geçmek durumunda kalıyoruz. Trafiğin aşırı derecede yoğun olması, araçların sürati ve bazı araç sahiplerinin bayanları ve kız çocuklarını taciz etmeleri nedeniyle bulvarı geçmek neredeyse imkansız hale geliyor. Yakın çevremizde de başkaca bir yerleşke olmadığı için alternatif üretemiyoruz.

Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Melih Gökçek’ten istirham ediyoruz. Lütfen bize bir üst geçit yapılsın. Üst geçit maliyetli deniyorsa , hiç olmazsa CHP Genel Merkezini geçince TPAO ile Çankaya Belediyesi’ne ait alan arasında bulunan yolun Bulvar ile kesiştiği noktaya bir Trafik lambalı göbek yapılabilir.Bu göbek yapıldığında Araçlarında hızı kesilecek ve sürekli trafik kazalarının yaşandığı ODTÜ Kavşağı ile AŞTİ Köprüsü arasındaki sorunda ortadan kalkacaktır.

İbrahim BALCI- Anadolu Sitesi

GÜNÜN SÖZÜ

"Milli Mücadele, Avrupa’nın çirkin yüzüne, emperyalizme karşı yapılmıştır. Bugün kılıf değiştirmiş halde bunlar varsa, Milli Mücadele de var demektir."

(Turgut Özakman)

Kuvayı Milliye Destanı

Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu.

Ve yıldızlar öyle ışıltılı öyle ferahtılar ki

şayak kalpaklı adam

nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden

güzel, rahat günlere inanıyordu

ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki

mavzerinin yanında,

birden bire beş adım sağında onu gördü.

Paşalar onun arkasındaydılar.

O, saati sordu.

Paşalar ’üç’ dediler.

Sarışın bir kurda benziyordu.

Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.

Yürüdü uçurumun kenarına kadar,

eğildi durdu.

Bıraksalar ince uzun bacakları üstünde

yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi

kayarak Kocatepe’den

Afyon Ovası’na atlayacaktı

(Nazım Hikmet Ran’ın Kuvayı Milli’ye destanından)

NOT:
ADD Çankaya Şubesi’nin, Atatürk Haftası etkinlikleri, görsel konferans/’Onu, Yüce Atatürk’ü niçin anıyoruz’/ Prof. Ahmet Saltık (ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi), SSK İşhanı 12.Kat, No: 911 KIZILAY, 435 63 19/ 533-650 07 67; addcankaya1999@mynet.com

ETKİNLİKLER

OSTİM Konferans Salonunda, bugün anma toplantısından sonra 17.30’da söyleşi: Nihat Güçlü (OSİAD Başkanı), Mehmet Akyürek (İÇASİFED Başkanı), Aydemir Ceylan (Emekli Vali, yazar), Dr. Ali Nejat Ölçen (Eski milletvekili, yazar, ekonomist) ’Lider (Önder) Kimdir?’... Ceylan, ’Bir İhtilal Bir Darbe Arasında 20 Yıl’ kitabını imzalayacak.

AVRUPA Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu’nun 2000’den beri iki yılda bir vermeyi kararlaştırdığı ve gelenek haline getirdiği ’Atatürkçü Düşünce İletişim Ödülü 2006’ sunuş töreni saat 14.00’te Türk Japon Vakfı salonunda.(OR-AN Sitesi, Ferit Recai Ertuğrul Caddesi No:2)

KISA...KISA...

KÜÇÜKESAT Bardacık Sokak’taki, sokak lambaları yanmıyor. Kapkaççıların, tinercilerin sokaklarda kol gezdiği bugünlerde biraz ayıp olmuyor mu? Kış mevsimi, hava erken kararıyor. Geçen yıl da sokak lambaları yine uzun bir müddet yanmamıştı. İlgili mercilere birkaç kere baş vurduktan sonra yanmaya başlamıştı. Biz sokak sakinleri olarak ilgililerin konuya hassiyet göstermelerini bekliyoruz. Ö.A.

ANADOLU Medeniyetleri Müzesi
ve Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde iki grup olarak peş peşe izlenime sunulacak olan "Yaşayan Likya" projesi ana prezantasyonunda ressam Aydın Çukurova’nın 8 yıllık uğraşıyla oluşturduğu 80 resim ve 120 fotoğraftan oluşan "Yankılar" sergileri, saydam gösteri ve arp dinletisi eşliğinde gösterimi 15 Kasım’a sürecek.

BEN her akşam düzenli olarak saat 21.00 sonrası Oper (Ulus’tan) Dikmen-Keklik Pınarı otobüsüne binmekteyim. Durağında durması gereken hiçbir otobüs durak önündeki taksiler yüzünden duraklarına yanaşamamaktadırlar. Biz vatandaşlar bu yüzden mağdur olmaktayız. Daha önce ilgilenen Trafik ekipleri nedense artık bu sorunları görmezden geliyorlar. Acaba birilerinin bu işlerden menfaati mi var?

Alaettin TÜTÜNCÜ
Yazarın Tüm Yazıları