Çocuklar için bilişim zirvesi

Bugünün çocukları teknolojinin içine doğuyor. Teknolojiyi iyi biliyor ve ebeveynlerinden bile daha iyi kullanıyorlar. Peki, teknolojiyi kullanırken her zaman onlar için yararlı ve iyi olan şeylerle mi karşılaşıyorlar?

Haberin Devamı

Hayır, bu her zaman pek mümkün değil. İçinde yaşadığımız dünyada birçok bilgi ve mesaj havada uçuşuyor ve bunlardan en çok çocuklar etkileniyor. Çünkü teknolojiyi çoğunlukla yetişkinler üretiyor. Oysaki çocukların da teknolojiyi sadece kullanan kişiler değil, üreten kişiler olmaları da mümkün.

İşte bu nedenle Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk kez Bilişim Zirvesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi” buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar çok ilginç verileri ortaya koyuyor. Türkiye’de bilgisayar kullanma yaşının ortalama olarak 8’e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10’a düştüğü bildiriliyor. Çocuklar her gün ortalama olarak 3 saatini teknolojik aletler kullanarak geçiriyor. Çocuklar tabletleri cep telefonlarından fazla seviyor ve tabletlerini en çok oyun oynamak için kullanıyorlar.

SİZ DE KATILIN

Birbirinden eğlenceli oyunların, konuşma ve panellerin olacağı bu zirveye katılmak isteyenler www.bzcocuk.com adresinden çevrimiçi kayıt yapabilirler. Ben de zirvenin gerçekleşeceği 23 Mayıs Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde olacağım ve “Küresel çizgi film ve bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençler üzerine etkileri” hakkında bir konuşma yapacağım. Sizi de beklerim.

Yazarın Tüm Yazıları