Cesur olan Aybaba değil Bayern'dir

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, hocaları Samet Aybaba’nın sezon başında cesur davranarak takımın başına geçtiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Oysa cesaret dediğin, yıllarca hayalini kurduğu göreve gelen Aybaba’nın yaptığı değil, ligde uzakara şampiyon olan ve Avrupa’da Barça’yı dağıtan Heynckes’i gönderen Bayern’in yaptığıdır.

SEZON başına bir ‘geri pas’: Önceliği mali disipline veren Beşiktaş yönetimi, futbol takımında profil düşürme karar aldı. Mümkünse bonservissiz ama iş görecek futbolcu alınırken,  ‘illa da şampiyonluk’ diye tutturulmayacağı beyan edildi. ‘Feda’ kampanyasıyla taraftar ürün almaya teşvik edildi ama bir yanda da ‘beklentisiz’ kılındı. Beşiktaş’ın ligin ilk devresinde ‘başarılı’ gözükmesinin iki nedeninden biri bu beklenti düşüklüğüydü. Kimin uydurduğu bilinmeyen “Bu takım küme düşer” söylemi sürekli sıcak tutulunca ilk devre elde edilen derece de haliyle ‘büyük başarı’ sayıldı. İlk 5’teki takımlara karşı galibiyet sayısı sadece 2!..

Haberin Devamı

SAMET AYBABA ÇOK MU CESUR DEDiNiZ?

SAMET Aybaba ve ekibinin başarılı addedilmesinin ikinci nedeni de G.Saray ve Fenerbahçe’nin yanı sıra Trabzonspor ve Bursaspor’un da kötü olmasıydı. Aykut Kocaman, “Şampiyonluğu ilk devre kaybettik” derken bu durumu kast etmiyor muydu?
Yani Beşiktaş’ı iyi gösteren ezeli rakiplerinin kötü bir devre geçiriyor olmasıydı. İkinci devre gerçek gün yüzüne çıktı ama aslında ilk yarıdan da belliydi. Çünkü Beşiktaş ayağına gelen liderlik şanslarını kullanıp eşik atlayamamıştı.  Bir üst kalibreye geçecek potansiyeli yoktu…
Bu potansiyel eksikliği takımdan mı kaynaklanıyordu, hocadan mı? Fikret Orman, Aybaba’nın sezon başında büyük bir cesaret örneği gösterip görevi kabul ettiğini söylüyor. Öncelikle ortada cesaretten ziyade bir ‘can atma’ durumu olduğu niye gözardı ediliyor? Yıllardır Beşiktaş’ı çalıştırmayı hayal eden Samet Aybaba’nın görevi kabul etmesi için cesarete değil, sadece bir ‘teklif’e ihtiyacı vardı.

4 yıllık imzaya inanan kimse varmı?

YÖNETİM gelince… Orman geçen hafta Mustafa Denizli takımın başına geçmediği için başarıyı kaçırdıklarını söylerken aynı zamanda Aybaba’nın da fişini çekmiş oluyordu. Orman, NTV’ye telefonla bağlanırken bile Aybaba’ya dair tabir-i caizse top çeviriyordu. Herkes dün akşamdan bu yana Bayern’i konuşuyor. Konuşulması gereken sadece Bayern’in Barça’yı paramparça etmesi değil. Konuşulması gereken bir de Bayern’in yönetim kültürü. Mesela onlar Şampiyonlar Ligi’ni alsalar da Guardiola’dan vazgeçmeyecekler. Heynckes gidecek. İşte size cesaret! Avrupa’ya gidip gitmeyeceği belirsiz Beşiktaş ise hocası hakkında hâlâ daha karnından konuşuyor! 4 yıllık bir imza var ama arkasında durulmasını gerektiren güven var mı? Yok. Peki nedir bu kandırmaca!.

Haberin Devamı

YÖNETiMDEN BiR YAPRAK DAHA DÜŞTÜ

YÖNETİM de kendisini gözden geçirmesinde fayda var. Sezona başlarken en büyük hatayı İbrahim Altınsay’ı kaçırmakla yaptılar. İsmet Berkan’dan sonra Adnan Dalgakıran da görevi bıraktı. Sürekli açılış ve açıklama yaparak nereye kadar?
Son bir manzara aktarıyım: Salı günü ekrana yasıyan bir haber: Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, gazetecilere “Hocamız görevin başındadır” dedikten sonra az ötede bulunan Aybaba’yı işaret edip “Bakın orada” diye de ekliyordu. Açıkçası ben bunu hiç komik bulmadım!..

TARAFTAR GİBİ YAKINIYOR

GENÇLEŞTİRME propagandası’yla gelen Aybaba, önümüzdeki sezonun kadrosuna kaç genç armağan edecek? Ligin ilk yarısında takımın ortaya koyduğu
bol gollü ve coşkulu oyunun arızaları, yenilenden daha fazlası atıldığı için saklandı. Aybaba’nın takımı gol yeme rekoruna koşuyor!
Aybaba, ‘kırılgan yapı’dan sakatlıklara kadar bir çok sorunu çözmek yerine “Ben de bilmiyorum” demekle yetindi.

Haberin Devamı

BEYAZ: Mustafa Pektemek’in gelecek sezon için umutlandırması.

KARA: Akhisar mücadelesindeki Manuel Fernandes muamması.

Yazarın Tüm Yazıları