Cenk’i çözemediler

ARTIK akraba olmaya başayacak iki takım için birbirinden korkacak, çekinecek bir taraf kalmamıştı. Ama Cenk Tosun yeni geldiğinden olsa gerek hala çözemediler. Zapata’nın golü yeme şekli bir kenara, uzun zamandır bir forvetin Servet’ten kafa topu aldığını gördüm.

Haberin Devamı

Gaziantepspor genelde attığı golden sonra geri çekilen ve golü yiyen bir takımdı. Fakat bu sefer golü atmasına rağmen Galatasaray’ın baskısına baskı ve pas yaparak cevap verdi ve mahkum oynamadı. Bu belki de rakip Galatasaray olduğu içindi. Tolunay Hoca kazanmak için sahaya ofansif bir kadro sürdü. Maçı belirleyen de bu oldu zaten. Tolunay Hoca’nın öğrencileri var olan kalitelerine bir de sonuna kadar mücadeleyi ekleyince galibiyet geldi.
Neill yanlış yerde
GALATASARAY’da Neill, yeni oynamaya başladığı mevkisinde şimdiye kadar sırıtmadı. Fakat bu onun doğru yerde oynadığı anlamına gelmiyor. Neill, tecrübesi ile bir kesici ya da rakibe duvar olabilir. Ama o kadar. Oyunun diğer bölümünde neredeyse yok. Rakip üzerine gelirken ve Galatasaray galip iken tamam. Fakat geriye düşmüşsen o bölgede oynayan oyuncu da öne destek vermeli hatta sürpriz koşularla gol aramalı. Takımda bu işi iki yönlü yapabilecek oyuncu Culio. Gerçi Culio ne yapacak daha. Top alacak, adam geçecek, pas atacak, orta yapacak, şut çekecek, bir de geri yardım edecek. Zaten yapıyor ama tek başına olmaz.
Forvet farkı
İKİ takım arasındaki farkı belirleyenler ileri uçta oynayanlar oldu. Culio, Kazım, Stancu ve Anıl’dan oluşan Galatasaray dörtlüsü Gaziantepspor’un Popov, Wagner, Sosa, Cenk dörtlüsü kadar iyi işler
yapamadı. Ceza sahası çevresinde bu dörtlülerin etkinliğini belirleyen, yetenekleri oldu. Hangi dörtlünün daha iyi olduğuna siz karar verin.
Bana göre bu oyuncuların formalarını değiştirin, şov yaparlar. Hagi aradaki bu farkı gördü ve hamle yaparak Baros’u oyuna aldı. Bu biraz olsun Galatasaray’ın önde daha etkin olmasını sağladı.Tabii asıl soru Baros neden ilk 11’de başlamadı?

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Gaziantepspor’un kalite, mücadele ve istek dolu oyununu.

BEĞENMEDiM

Galatasaray’da hem takımın hem de oyuncuların her maç değişen oyunu.

DİKKAT

Bu Gaziantep takımı deplasmanda daha etkili ve tehlikeli olur.

Yazarın Tüm Yazıları