Çamlı Köyü’nde Karia Holliday Villas

Hala yeni kitabımla savaş halindeyim. Bu kez roman. Ciddi iki yıldır uğraşıyorum. O nedenle de fazla roman okumamaya çalışıyorum. Etki altında kalmamak için.

Haberin Devamı

Son günlerde, üç aylar nedeniyle de H.İbrahim Acıpayamlı’nın ‘Peygamberimizin Hayatı’ ile Kutsal Dalai Lama ve Howard C.Cutler’in ‘Mutluluk Sanatı’ adlı kitaplarını okuyorum. Bu kitaplardan, sevgili dostum Ali Sayar’a söz ettim. Bana, “Seni öyle bir yere götüreceğim ki, Kutsal Dalai Lama’yı bırakacaksın. Çünkü ruhun sükunet bulacak. Mutluluğu yakalayacaksın” dedi. Merak ettim. Hafta arası, Bodrum’dan İzmir’e geldi. Soluğu Çamlı Köyü’nde, Karia Holliday Villas’da aldık. Zaten Çamlı Köy’ü biliyordum. Ama burayı ilk kez gördüm. Ali, Bodrum’da, ‘Beş Oda Hotel’ , ‘My Pavyon’, ‘Piyasa’ olmak üzere beş ayrı yerin işletmesinden sorumlu. Nefes aldığı tek yer burasıymış. Marmaris’e gelirken, 10 km kala sağa döndüğünüzde, Çamlı Köy’e geliyorsunuz. Ve harika bir yer, Karia Holiday Villas..
Kuş sesleri ile uyanma
Sahipleri Semra Özdoğru ve oğlu Emin Özdoğru. Aylık, haftalık, 10 günlük kiralanan villalar, Mimar Julia Taşkın tarafından dizayn edilmiş. Her villanın, kendine ait müstakil yüzme havuzu ve bahçesi var. Villalar, kalabalık bir ailenin rahatlıkla kalabileceği büyüklükte. Hatta iki aile de birleşip kalabilir. 4 yatak odası, 3 banyo, 1 mutfak ve 1 salon var. Marmaris Çamlı Köyü’nde... Marmaris’e 10 km, Gökova merkezine 8 km, Dalaman Havaalanına 45 km uzaklıkta. Yakın çevresinde Çınar, Azmakbaşı  ve Saklıgöl Restoranlar var. Çamlı Köyü’nün yerel limanından, Kleopatra plajının bulunduğu, Sedir Adası’na, yerel gezi tekneleri ile seferler de 15 dakikada bir yapılıyor. Sabah orman içinde kuş sesleriyle uyanıyorsunuz. Köyün fırınından özel ekmek alıp, evin bahçesinde, nefis bir kahvaltıyla başladığınız güne, 15 dakika mesafede, deniz kenarına inip, tamamen doğal ve bakir plajda denize girmeyle devam edebilirsiniz. Akşamüstü bahçe keyfi... Akşam, çevredeki küçük, salaş, sevimli restoranlarda rakı-balık, ayağınıza kadar gelen ördekler ve sessizlik. Gerçekten, ruhunuz için güzel bir kaçış noktası  Karia Holiday Villas.
Telefon; 0252 495 80 42 / 0532 218 14 16

Haberin Devamı

Bir kitap: İzmir Gourmet Guide-2

Haberin Devamı

İzmir için ilk ve tek olan, 344 sayfalık, yeme-içme ve eğlence rehberi, İzmir Gourmet Guide-2 çıktı. Bence bütün İzmirlilerin, kütüphanesinde olması gerek. Güncellenmiş 1400 mekan seçeneğiyle İzmirli’ lere, yerli ve yabancı turistlere, lezzetli alternatifler sunuyor.Mandal Ajans tarafından hazırlanan, İzmir Gourmet Guide, Türkçe & İngilizce seçeneğiyle, yıllık bir yayın. Her yıl, Haziran ayında, yeni sayısıyla piyasa çıkıyor. Kitabın satısı Türkiye çapında, Yaysat Bayileri, D&R ve seçkin kitap evleri olmak üzere, yaklaşık 300 noktada yapılıyor. Her sayıda, geleneksel hale gelecek olan, ‘Bir Adım Öne Çıkanlar’ bölümüyle, 9 kişilik seçici kurul, 12 farklı kategoride, 36 ayrı mekan önerisinde bulunmuş.

Haberin Devamı

DiKKAT!: 40 güzel yarışacak Çeşme şenlenecek

Çarşamba günü yazdım. Gazeteye telefonlar gelmiş. Bana da mailler. Bu akşam Çeşme Amfitiyatro’da yapılacak Miss Excluve Of The world-Uluslarası Güzellik Yarışması ile ilgili. En çok da sorulan, biletleri nereden alacakları. Efendim Biletix’den... Yarışmaya bir birinden güzel tam 40 ülkenin kızları katıldı. Bu kızlar, bir haftadır Swissotel Grand Efes’de kampdaydı. Yarışmacılar özel hocalar tarafından çalıştırıldı. Günlerdir, Ertan Kayıtken tarafından hazırlanan, kıyafetlerin provası yapıldı. Bu akşam artık kıyamet kopacak. Çeşme şenlenecek. Yalnız 40 güzel yok tabi. Sahnelerin başarılı bir ismi Hande Yener, bestelerin efendisi Sinan Akçıl, gençlerin sevgilisi Atiye ve Sultans Of Anatolia.

Haberin Devamı

Biraz da müzik: Tuğba’nın aklında Daha neler var!

Bana göre, Türk pop müziğinin, en güçlü kadın vokallerinden biri Tuğba Özerk. İzmirli olması nedeniyle de, Tuğba benim için farklıdır. Bir de yıllardır, dişi ile tırnağı ile mücadele verir. Söz, beste ve yorumculuk tek sermayesi olunca, her zaman desteği hak eder. Yeni albümü “Aklımda Sen Varsın” ile Tuğba, müzik listelerine yine damgasını vurdu. Son günlerde ‘İlan’ adlı şarkısıyla bir radyodan, diğerine koşuyor. Fakat bir ‘İlan’ değil tabi Tuğba’nın ‘Aklında Sen Varsın’ da olanlar... Prodüktörlüğünü Cengiz Erdem ve Deniz Erdem’in üstlendiği albümde 9 yeni şarkı yer alıyor. (“İlan”, “Aklımda Sen Varsın”, “Çocuk Yapalım mı”, “Mis Gibi”, “Ciddi Ciddi”, “Bir Varmış Bir Yokmuş”, “Ahir Ömrüm”, “Şeytanın Ortağı”, “Gönlümün Sultanısın”) ve 1 remix (Şeytanın Ortağı) olmak üzere toplam 10 şarkı yer alıyor... Ben hepsini beğendim. Fakat ve de özellikle, Ferdi Tayfur ve Zerrin Özer’in yorumlarıyla klasikleşen “Gönlümün Sultanısın” isimli şarkı, albümde Tuğba Özerk’in yorumuyla yeniden hayat bulmuş. Mutlaka dinlenmeli...

Haberin Devamı

 Afiyet olsun: Çelebi Kardeşler

Evimin çok yakınında. Kahvaltıya bazen oraya gidiyorum. Bilal ve Orhan Çelebi kardeşlerin ‘Unlu Mamülleri’ enfes. Bir de çok ucuz. Bir simit, kaşar peyniri ve çay 2 TL. Çok özel tatlı ve kurabiyeleri var. Adını ’Atom’ koydukları, çikolatalı bir hamur işi kurabiyeleri var ki of ki ne of. Börek, boğaca çeşitleri, soğuk limonataları, demli çayları. Bir de hijyen. Her şey göz önünde pişiyor. Paket servisi de var . Telefon; 0.232.465.33.01. Bir uğrayın. Pişman olmazsınız...

Yazarın Tüm Yazıları