Buza destek şart

ARTİSTİK patinaj, Türkiye için yeni bir spor. Her ne kadar buz pateniyle tanışmamız 1940'lı yıllara kadar gitse de, ilk kulübün kurulması 1968'i buluyor.

Ankara Buz Pateni, Hokeyi ve Figür Pateni İhtisas Spor Kulübü önce dernek olarak kuruluyor, 1971'de de Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nce onaylanıyor. Bugün 1991 yılında kurulan Buz Sporları Federasyonu'na bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve İzmit'te 18 kulübümüz var.

Artistik patinaj bizde yeni ancak Uluslararası Paten Birliği (ISU) kulüplerimiz ve sporcularımızda ışık görmüş olacak ki, ilk kez geçen sene Balkan şampiyonu Alper Uçar'a burs verdi. Ardından Gümüş Patenler Spor Kulübü'nün düzenleyeceği Silver Cup'ı 2003 yılı yarış takvimine aldı ve tüm üyelerine duyurdu. 21-23 Mart 2003 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak Silver Cup'a Japonlar, İsrailliler, G.Afrikalılar ve Rumenler şimdiden katılacaklarını bildirmişler.

Ancak futbol dışındaki her sporda olduğu gibi artistik patinaj da kulüpleri ve sporcularıyla büyük sıkıntılar yaşıyor. Kulüplerin çoğu sporcularının velilerinden sağladığı kaynakla ayakta durmaya çalışıyor. Kimi sporcular da maddi imkansızlıklar yüzünden daha yolun başındayken pes ediyor. Biz imkan vermeden şampiyon olun deyip, sonra da ödüle boğmaya kalkıyoruz. Artistik patinajda da sporcu ve kulüplerimize biraz destek olsak herhalde Balkan şampiyonluklarından daha büyük derecelerle, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda kürsü kovalayabiliriz.

Ringin basketbolcu kraliçesi Vonda

ABD'li Vonda Ward basketbol potalarındaki başarısını boks ringlerine de taşıdı. Öğrencilik yıllarında basketbolla adını duyuran Ward, birçok ödüle layık görüldü. 1996 yılında Almanya'da profesyonel basketbol oynadı. Ünlü aktrist Jane Fonda'ya benzerliği ile dikkat çeken ve 'The All American Girl' takma adı verilen Ward, son iki yılda adım attığı ringlerde de 1.90'lık boyu ve balyoz gibi yumruklarıyla fırtına gibi esiyor. 29 yaşındaki Ward, yaptığı 14 maçın 13'ünü nakavtla kazandı. Son maçında da Monica McGowan'ı sayıyla yenerek Uluslararası Bayanlar Boks Federasyonu ağır siklet şampiyonluğu tahtına oturdu.


Aktris Serena Williams

DÜNYA tenisinin bayanlardaki 1 numarası ABD'li Serena Williams, kortlardaki başarısını beyaz perde ve TV ekranlarına taşımak istiyor. 20 yaşındaki genç tenisçi, bu konuda yeni bir öğretmen tutarak dersler almaya başladı. Serena'nın planlarında ise Sean Connery, Anthony Hopkins gibi yıldızlarla rol almak yatıyor. Tenisteki yoğun programı nedeniyle şimdilik küçük roller almak istediğini belirten Serena'nın düşlerini ise başrolü üstleneceği kendi hayatını anlatan filmde rol almak süslüyor.

Kural ne diyor?

8 numaralı futbolcu, 12 numaralı oyuncu ile değiştirilecektir. 8 numaralı oyuncu sahayı terk eder, ancak 12 numaralı futbolcu oyun alanına girmeden önce taç çizgisindeki rakibine vurur. Bu durumda hakemin kararı ne olur?

KURAL: 12 numaralı oyuncu kırmızı kartla cezalandırılır. Ancak oyuncu değişikliği işlemi tamamlanmadığı için 8 numaralı oyuncu sahada kalmaya devam edebilir veya başka bir yedekle değiştirilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları