Büyük takım

GALATASARAY’ı anlamak mümkün değil. Son maçlarda öne geçip gol yiyen ve sonucu aleyhine çeviren bir takım oldu, çıktı. Büyük takım öne geçtiği zaman bütün avantajları lehine çeviren ve işi bitiren takımdır. Ama bu seneki Galatasaray bu anlamda büyüklüğünü sorgulatır hale geldi.

Haberin Devamı

Bireysel hatalardan maçlar kaybeden Galatasaray tam rakibin hatasından maç kazanacaktı ki devreye bu sefer Ufuk girdi. Nazire yaparcasına yaptığı hata zaten kırılgan ve dağılmaya müsait Galatasaray’ı salladı. Herşeye önlem alırsın ama bireysel hataya asla.

Solbek laneti

BU sezon kim oynadıysa hata yaptı ve rakip Galatasaray’ın sol tarafını çok fazla kullandı. Solbeke alınan oyuncular sakatlandı. En son Hakan Balta yaptığı hatalardan dolayı kesik yedi. Ama yerine oynayan Serkan’da çare olamadı ve o da kötü oynadı. Sebebi ne bilmem ama vallahi benden kaynaklanmıyor.

Koşmak yetmez

AYHAN, Barış, Mustafa, Ali, Servet ve Lucas Neill. Hepsi mücadelesi üst düzey koşan oyuncular. Peki yetiyor mu? Sadece mücadele ile sıradan takım olursun. Takımları büyük yapan ekstra oyunculardır. Arda gibi Keita gibi Kewell gibi. Sahaya bakın Arda kafa olarak Galatasaray ve Türkiye’de değil. Keita satıldı, Kewell sakat. Yani sen iyi oyuncular almazsan ya da elinde tutmazsan sıradan takım olursun zor maç kazanırsın.

Arda Turan

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin tartışmasız en yetenekli oyuncusu. Takımına gönülden bağlı ve gerçek Galatasaraylı. Fakat geçen sezon seyircinin protestosu ve Avrupa’da oynama isteğine bu sene Galatasaray’ın kötü başlangıcını da ekleyince bütün gözler ona çevrildi. Maçın kazanılmasında katkısı büyük ama Arda hala oynayabileceğinin çok altında oynuyor.

Kim kazandı?

GALATASARAY maçı ikinci yarıda kazandı. İkinci yarılarda fizik olarak oyundan düşen G.Ssaray bu sefer bu bölümde goller buldu. Belki de Galatasaray’ın bu durumu ilk defa işine yaradı. Rıza hoca üst üste değişiklikler yaparak risk aldı ve sonuç mağlubiyet. O zaman maçı Rijkaard mı kazandırdı, Rıza hoca mı kaybetti. Bu galibiyetle G.Saray en kötü başlangıç yapmayı engelledi. Rijkaard şimdilik kurtardı. Adnan Polat nefes aldı.

BEĞENDİM

Kalitesinin çok altında oynasa bile yüzde 40’ı bile ile kazandıran Arda’yı.

BEĞENMEDİM

G.Saraylı oyuncuların çok can yakan bireysel hatalarının sürmesini.

DİKKAT

Bu galibiyet Galatasaray’a nefes aldırır ama “Herşey düzeldi” düşüncesi hata olur.

Yazarın Tüm Yazıları