Büyük oyuncular

GALATASARAY’ın sezona başlangıcı, Karpaty maçını UEFA Avrupa Ligi’ne kalma maçından çıkarıp krizden çıkma maçı haline getirmişti.

Haberin Devamı

Zordur böyle ortamlarda top oynamak... Sorumluluk almanın, sahada iyi işler yapabilmenin ve futboldan zevk almanın unutulduğu zamanlardır bunlar. Futbolun aslında çok zor bir oyun olduğunun futbolcu
tarafından anlaşıldığı dönemlerdir. Ama büyük oyuncu ve büyük takımların da ortaya çıktığı zamanlardır aynı anda.Karpaty maça sert başladı. Galatasaray da aynı karşılığı verince oyunun ilk bölümü kavga-dövüş şeklinde mücadele ile geçti. Merak ettiğim oyunun başında yüksek tempo ile rakibe cevap veren fizik gücü iyi olmayan Galatasaray’ın maçın son bölümünde ne yapacağı idi. Tam Galatasaray’ın düşmeye başladığı anlarda gelen kırmızı kart her şeyi değiştirdi. Galatasaraylı oyuncuların hatası sezon başındaki kupa maçındaki yönetimi tepki çeken hakem ile uğraşmaları oldu. İkili mücadelenin çok olduğu maçta hakeme antipatik gözükmek, kararları rakibin lehine çevirir.

Haberin Devamı

Sadece Arda...

İKİ takım ilk çeyrekte birbirlerinin gazını aldıktan sonra oyun oynama niyetleri ortaya çıktı. Fakat Galatasaray’ın daha tecrübeli olduğu halde sakin kalamaması ve kontrolü eline alamaması eksiklikti. Galatasaraylı oyuncular ne yaptığını bilmeyen, panik halinde bir takım görüntüsü verdiler. Ana sebep takımı bu durumdan çıkarabilecek tek oyuncunun Arda olması. Arda zaten sıkıntılı bir dönem geçirirken takımda sorumluluk alacak başka bir oyuncu olmaması Galatasaray’ı eli kolu bağlı hale getiriyor. Ki bu sıkıntı Arda’da ‘sinir’ olarak ortaya çıkıyor.

BEĞENDİM

Çabukluğu, rahat adam geçmesi ve etkili oyunu ile Zenhov’u.

BEĞENMEDİM

Galatasaray’ın kontrolsüz oyununu, organizasyon bozukluğunu ve 10 kişilik rakipten gol yemesini.

DİKKAT

Galatasaray Avrupa’da ismini bitiriyor. Bu gidişatın sonu olağanüstü kongre olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları