Bursa’nın belalısı

BURSASPOR ligi şimdiden müthiş bir şekilde bitirmeyi garantiledi. Bu önemli başarıda Ertuğrul Hoca’dan oyunculara, yönetimden taraftara kadar herkesin emeği var. Fakat Bursa sezonu ikinci sırada bitirirse bunun sebebi Ali Sami Yen Stadı olacak.

Haberin Devamı

Galatasaray Bursaspor’a geçit vermeyerek hem kendi şansını hem de Bursaspor’un şampiyonluk şansını azalttı. Ligin son virajındaki bu önemli kayıp en ölümcül hata oldu ve Fenerbahçe’ye beklediği fırsatı verdi. Fakat bununla da bitmedi. Bursa, ligin şampiyonunun belli olacağı son hafta karşısında rahat ve hedefsiz Beşiktaş bulacak iken, Galatasaray’ın Antalya’ya yenilmesi ile üçüncülük hedefi için kazanmak isteyen bir rakiple karşılaşacak şimdi. Galatasaray’ın kendisi yarışta olmadı ama ezeli rakibinin işine yarayacak sonuçlar aldı. Darısı seneye Galatasaray’ın başına.

Cüneyt Çakır kriterleri

UZUN zamandır bu kadar ‘farklı’ bir hakem izlememiştik. Kendinden emin, ne yaptığını bilen, kararlarında tutarlı ve sakin kalabilen bir hakem var artık. Karşısındaki sinirli ve kendini kaybetmiş oyuncuyu tahrik etmeden cezasını verebilen ve oyuncuya kararları ile güven veren alışılmışın dışında bir tarzı var Cüneyt Hoca’nın. Bu özelliklerinin ve yeteneğinin karşılığını UEFA Avrupa Ligi yarı final maçı yöneterek aldı. Bu haliyle yakında dönemde Cüneyt Hoca diğer hakem adayları için ölçü olacak kriterleri belirleyen kişi olur. Şu anda tek. Ama zaten tek olanlar özeldir.

Haberin Devamı

Veda ve hoÅŸgeldin

UZUN yıllar beraber oynadığım iki kardeşim daha futbola noktayı koydu; Okan Buruk ve Emre Aşık. İkisinin de Türk futboluna katkıları ve kariyerleri başarılarla dolu. Yani futbolumuzun efsanesi diyebileceğimiz oyuncularından. Böyle oyuncular sessiz sedasız bırakınca insan üzülüyor ama yapacak bir şey yok. Sonucunda hepimiz bir yerde noktayı koyacaktık.
Önemli olan defteri kapatırken nokta değil damga vurabilmek. Oynadığı sürece büyük işler yapabilmek ve tarihe geçebilmek her oyuncuya nasip olmaz. Böylelikle Galatasaray tarihinin iki önemli ismi daha saha dışına çıktı. Artık bir dönem çok önemli işler yapmış jenerasyon tamamen bitiyor.
Okan ve Emre gibi önemli oyuncular yeşil sahada olmasa da, kenarında hizmete devam etmeliler. Güle güle ve hoşgeldiniz.
Not: Ä°kiniz de halı sahada benim takımdasınız ona göre...Â

Yazarın Tüm Yazıları