Burç geçişleri yaşanıyor

Satürn, burç geçişinde. İki yıldır dolaştığı Yengeç burcundan çıkıp Cumartesi gecesi Aslan burcuna girecek.

Gezegenlerin burç geçişlerinin meydana geldiği dönemler çok önemlidir. Çıkmak üzere bulunduğu burcun sembolize ettiği özellikler açığa çıkarken aynı zamanda girmek üzere bulunduğu burcun hazırlığı içindedir ve bu sırada bir çeşit gerilim açığa çıkar. Gerçekleştirmek, bu devrede son derece önemlidir. Ev, yuva, kökler ve geçmişin hatıraları kuvvetle uyanır ve aynı zamanda yepyeni istekler belirir.

Aldığımız gıdalar ve enerjimiz

Çeşitli duygusal değişimler yaşarken değişen enerjimizin kimi zaman farkına varırız, kimi zaman ise, kendimizi öylesine kaptırmış oluruz ki, hiçbir şeyin farkına varamayız.

Sahip olduğumuz enerji, bizi bir yerden diğer bir tarafa taşır. Hem zihinsel, hem de bedensel bütün hareketlerimizin temel kaynağıdır. Ve biz bu kaynağın ne olduğunu bilmesek bile farkındayız.

Bir işe başlarken kendimizi nasıl hissettiğimize bağlı olarak enerjimizin yüksek ya da düşük olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Kendinize biraz bakmanız bunu anlamak için yeterli.

Önceki yazılarımda sahip olduğumuz enerjinin yükselip alçalmasının düşüncelerle ve duygularla olan bağlantısını anlatmıştım. Şimdi ise, düşüncelerimizle birlikte başka etkilere de değineceğim.

Öncelikle aldığımız gıdaların enerjimiz üzerindeki etkisi üzerinde durmak istiyorum.

Doğru beslenme, enerjimizi dengelemek ve yükseltmek açısından çok önemli. Yüksek titreşime sahip besinler aldığımız zaman enerjimizin kalitesi hemen değişir. Örneğin, aldığınız bitkisel gıdaların tazelik derecesi, o bitkinin titreşimlerinin zayıf ya da güçlü olmasına neden olur. Bu durumda çok taze bir sebze yediğiniz zaman almış olduğunuz enerji ile birkaç gün manavda durmuş ya da pişirdikten sonra fazla beklemiş bir sebzenin enerji kalitesi arasında büyük bir fark var.

Elbette ki, taze alınmış sebzeyi hiç bekletmeden pişirip yiyecek olursanız, elde edeceğiniz enerji çok daha yüksek olacak. Bunun dışında sebzeler de kendi aralarında farklı titreşimlere sahipler.

Örneğin, kırmızı bitkilerden kırmızı rengi oluşturan dalgalar yayılır. Yeşil sebzeler ise, yeşil rengi oluşturan titreşimler yayar. Sizin hangi tür enerjiye daha fazla ihtiyacınız varsa, daha çok o tip bir beslenme uygulamanız, enerjinizi dengelemenize yardımcı olacaktır. Şimdi bunu anlamanın çok zor, belki de imkansız olduğunu söyleyebilirsiniz.

Fakat aslında kendi renginizi tespit etmeniz çok kolay. Sadece bedeninize bakmanız yeterli. Tabii dışardan değil. İçerden bakmalısınız. Az önce bir işe başlarken enerjinizin zayıf ya da yüksek olduğunu bildiğiniz gibi kendi içinize bakın. Canınızın çektiği gıdalar, bedeninizin ihtiyacı olan besinlerdir. Canınız hiçbir şey istemeyecek derecede karamsarlaştıysanız o zaman kırmızı renkli gıdalar almalısınız.Özellikle yaşama sevinci azalmış, içine kapanık bir tutum içinde bulunuyorsanız, kırmızı ihtiyacınız çok fazla demektir ve kırmızı et ve hayvani gıdalar almalısınız.

Çünkü, hayvani gıdalar ve özellikle kırmızı ette pozitif elektrik daha fazla bulunur. Pozitif elektrikle yüklendiğiniz zaman maddeyle ilişkileriniz daha güçlü ve yoğun olacak ve karamsar duygulardan sıyrılıp mücadeleci bir tutum içine gireceksiniz.

Şayet agresif, kolay sinirlenen, yerinde duramayan, enerji fazlasından yakınan, aceleci biriyseniz, o zaman bitkisel gıdalarla beslenmeniz gerekir. Bitki Negatif elektrik taşır ve sizin enerji fazlanızı dengeler.
Yazarın Tüm Yazıları